Utrecht stad 09.35 uur

Utrecht 08-12-2003 - Persberichten district Utrecht stad

Gevecht
UTRECHT Op zondag 7 december heeft een gevecht plaatsgevonden op de Esdoornstraat.

Omstreeks 19.10 uur ontstond een gevecht tussen 2 ex-collegas en hun familie. Een 25-jarige en een 31-jarige man uit Utrecht hadden in het verleden samen een bedrijf gehad. Nadat deze zaak failliet was gegaan, ontstond er onenigheid tussen beide mannen over een geldkwestie.

Vandaag escaleerde deze situatie en gingen de 2 mannen met elkaar op de vuist. Hierbij werd ook een mes gebruikt om mee te dreigen. Verschillende familieleden en vrienden raakten betrokken bij het gevecht. De 25-jarige man liep hierbij een schaafwond op aan zijn hoofd en een 23-jarige betrokkene liep handletsel op. De verschillende partijen zijn op het politiebureau gehoord. Er zal geprobeerd worden om deze situatie op te lossen door te bemiddelen.

Man aangehouden
UTRECHT Op zondag 7 december is een 19-jarige man aangehouden. Omstreeks 15.55 uur reed de man uit Utrecht over de Bernadottelaan met een kleine bromfiets. Omdat hij geen helm droeg en geen gebruik maakte van de rijbaan, werd hij aangehouden. Het bleek dat de man ook pepperspray in zijn bezit had, deze werd in beslag genomen, waarna proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. Ook kreeg de man verschillende bekeuringen voor onder andere het niet dragen van een helm tijdens het rijden, onverzekerd rijden en rijden zonder rijbewijs. De bromfiets is in beslag genomen.

Wildplasser aangehouden
UTRECHT Zondagavond heeft de politie een 35-jarige wildplasser aangehouden op het Vredenburg.

Om 20.35 uur zagen agenten in burger dat een 35-jarige man uit Amersfoort stond te plassen tegen een boom op het Vredenburg. Toen de politiemensen daar een bekeuring voor wilden uitschrijven begon een vriend van de Amersfoorter zich ermee te bemoeien. Beide mannen waren onder invloed van alcohol. De 35-jarige wildplasser is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar kreeg hij alsnog de bekeuring.

Tasjesroof
UTRECHT Zaterdagavond is een 31-jarige vrouw uit De Bilt van haar tas beroofd, toen zij over de Biltsestraatweg fietste.

De Biltse fietste om 19.15 uur over de Biltstestraatweg toen ter hoogte van het Fort een bromfiets naast haar kwam rijden. De bijrijder rukte de tas van haar schouder en de bromfiets draaide om. Zij gingen er vandoor in de richting van de Berenkuil. Van de daders ontbreekt tot nu toe ieder spoor. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie van het district Paardenveld via telefoonnummer 0900-8844.