Binnensticht 10.10 uur

Utrecht 08-12-2003 - Persberichten district Binnensticht

Val in put

ODIJK Op zondag 7 december raakte een voetgangster gewond bij een val in een put.

Rond 16.55 uur liep een vrouw (leeftijd onbekend) uit Odijk over de Boomgaardweg. Toen zij op een putdeksel ging staan, brak deze en kwam de vrouw met haar rechterbeen in de schacht van de put terecht. Daardoor liep zij meerdere blauwe plekken en schaafwonden aan haar rechterbeen op. Doordat zij haar val met haar linkervoet probeerde op te vangen, kan zij daar nu niet goed meer op staan.

De vrouw is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. De politie heeft met Gemeentewerken gebeld met het verzoek direct actie te ondernemen. Dit om te voorkomen dat er nog meer ongelukken zouden gebeuren.

Vechtpartij

ZEIST In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 december hebben enkele mensen in en buiten een horecagelegenheid gevochten. Vier verdachten werden aangehouden.

Rond 02.00 uur ging een 23-jarige man uit Zeist naar de toilet in een horecagelegenheid aan de 2e Dorpsstraat. Een 24-jarige man uit Zeist kwam even later de toilet inlopen en begroette de 23-jarige man. Die was daar niet van gediend en gaf de 24-jarige man enkele klappen in zijn gezicht. Het slachtoffer liep met een bebloed gezicht de toilet uit en zijn vriendin, een 20-jarige vrouw uit Zeist, vroeg wat er was gebeurd. Toen daarop de 23-jarige man de toilet uitkwam, gooide zij hem een glas tegen zijn hoofd. Er vielen vervolgens over en weer klappen. Door portiers werden de vechtenden uit de gelegenheid gezet. Buiten de gelegenheid bemoeide een 18-jarige jongeman uit Doorn zich er ook mee.

Op straat liepen de emoties nog hoog op, maar de inmiddels gewaarschuwde politie scheidde de partijen. Daarna kwam een 22-jarige vrouw uit Zeist de horecagelegenheid uit. Toen zij zag en hoorde dat de 23-jarige man, haar vriend, een bebloed gezicht had en dat de 20-jarige vrouw daar voor verantwoordelijk was, schopte zij haar in haar buik. Daarop werden de 23-jarige man uit Zeist, de 18-jarige jongeman uit Doorn en de beide vrouwen aangehouden. Zij werden naar het politiebureau overgebracht.

De 18-jarige verdachte bleek maar een zeer kleine rol te hebben gespeeld en werd na verhoor rond 03.45 uur heengezonden. De andere drie verdachten werden in de loop van de dag gehoord. De aanleiding tot de ruzie bleek in de relationele en familiesfeer te liggen. Het drietal verklaarde spijt te hebben van het gebeuren en zij hebben elkaar excuses aangeboden en de hand geschud. De 20-jarige vrouw had aangifte van mishandelding gedaan, maar trok deze in.