Openbaar Ministerie

Leeuwarden, 8 december 2003

Overval op woning Steggerda: drie mannen aangehouden

Op zondag 7 december jl., omstreeks 21.30 uur, is een aantal mannen een woning in Steggerda binnengedrongen. De daar aanwezige vrouw en haar minderjarige zoon worden vastgebonden; het derde slachtoffer, een man, wordt later op de avond gedwongen om met twee van de overvallers mee te gaan naar een bankkantoor in Oldeberkoop, waar het slachtoffer in het dagelijks leven werkzaam is.

Bij het bankgebouw aangekomen geeft het slachtoffer aan dat hij de medewerking nodig heeft van een collega. De overvallers geven hem de opdracht om dat te regelen en blijven zelf achter bij de bank. De man vertrekt en weet vervolgens de politie te alarmeren.

Als de politie kort daarna bij het bankgebouw arriveert, ziet zij daar een auto snel wegrijden. Na een achtervolging, waarbij de vluchtauto ondersteboven in een sloot belandt, worden drie inzittenden aangetroffen en aangehouden. Het blijkt te gaan om drie jongens uit Assen, één van 18 en twee van 17 jaar. Zij zijn bekenden van de politie.

De vrouw en haar zoon worden geboeid, maar ongedeerd in de woning in Steggerda aangetroffen. Het ingeschakelde Arrestatieteam treft in de woning geen verdachten aan.

Het onderzoek, waarvoor de afgelopen nacht een recherchteam is geformeerd, is nog in volle gang. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Onder leiding van een rechter-commissaris zijn vannacht doorzoekingen verricht in Assen. De slachtoffers zijn inmiddels door de politie gehoord.