Politie Zuid-Holland-Zuid

07/12 Weekend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

08-12-2003 - Persberichten District I

ALCOHOL
DORDRECHT Op de Brouwersdijk in Dordrecht heeft de politie een 42-jarige autobestuurder uit Dordrecht aangehouden. Hij was op zaterdagmiddag 6 december 2003 betrokken bij een ongeval en daarom moest de man de blaastest doen. Hieruit bleek het te hoge alcoholpromillage.
DORDRECHT Een 18-jarige autobestuurder uit Dordrecht is op de Singel in Dordrecht aangehouden. Agenten namen hem op zondagmorgen 7 december 2003 mee naar het bureau. Daar bleek dat de verdachte teveel alcohol op had.
ROTTERDAM De politie heeft het rijbewijs van een 18-jarige automobilist uit Capelle aan den IJssel ingevorderd. Zijn auto viel op zaterdagmorgen 6 december 2003 rond 04.10 uur stil op de rijksweg A16 bij Rotterdam. Hij had teveel alcohol op.
ZWIJNDRECHT Een 20-jarige automobilist uit Schiedam heeft een rijverbod van vijf uur gehad. Agenten controleerden hem op zaterdagmorgen 6 december 2003 rond 00.30 uur bij het Stationsplein in Dordrecht. De verdachte had een te hoog alcoholpromillage.

BEDREIGING
DORDRECHT Beveiligingsmedewerkers hebben een 40-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij liep op vrijdagmiddag 5 december 2003 een winkel binnen op het P.A. de Kok-plein in Dordrecht. Op een gegeven moment gooide de verdachte een glazen potje naar een 50-jarige medewerkster van de winkel. Ook beledigde en bedreigde hij haar. Agenten namen de 40-jarige mee naar het bureau.

DEUR
DORDRECHT Een 12-jarige jongen uit Dordrecht is door agenten meegenomen naar het bureau. Hij stak een voordeur van een woning aan de Prattenburg in Dordrecht in brand. Dat gebeurde op vrijdagmiddag 5 december 2003. De bewoner bluste zelf het vuur. Wel raakte de deur beschadigd.

FIETS
DORDRECHT Twee politiemensen van het biketeam hebben een 22-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Ze zagen hem op vrijdagavond 5 december 2003. De verdachte stond op de Voorstraat in Dordrecht gebogen over een fiets met een schroevendraaier in zijn hand. De twee agenten fietsten zachtjes dichterbij en sloten hem met hun fietsen in. Het slot van de fiets waarmee de 22-jarige bezig was lag er half opengebroken bij.

AUTOS
DORDRECHT Vanaf de M. Harpertsz Trompweg in Dordrecht is een auto gestolen. Het gaat om een rode Opel Kadett met het kenteken XV-40-KV. De eigenaar merkte de diefstal op zaterdag 6 december 2003 rond 00.45 uur.
DORDRECHT Een rode Ford Courier is gestolen vanaf de Vlietweg in Dordrecht. De bestuurder ontdekte dat op zaterdagmiddag 6 december 2003 en deed aangifte. De auto heeft het kenteken VB-LG-01.

RUZIE
DORDRECHT Een 44-jarige man uit Papendrecht heeft zich na een ruzie gemeld bij de politie. Agenten gingen op zaterdagmiddag 6 december 2003 naar de melding van de ruzie. Deze speelde zich af bij de Distelsteiger en Taankade in Dordrecht. Ze vonden daar een 47-jarige man uit Ingen met een bebloed gezicht. Het slachtoffer vertelde dat hij zat te wachten in zijn auto. De verdachte wilde erlangs maar reed daarbij zijn buitenspiegel kapot. De 44-jarige maakte zich kwaad en trok de zoon van de 47-jarige uit de auto. Hierna sloeg hij het slachtoffer en wilde schadevergoeding voor de spiegel. De verdachte reed weg maar meldde zich bij het bureau in Papendrecht waar zijn aanhouding volgde.

TELEFOON EN PORTEMONNEE
DORDRECHT Een 37-jarige man uit Dordrecht is beroofd van zijn telefoon en portemonnee. Dat gebeurde op zaterdag 6 december 2003 rond 19.00 uur in het Weizigtpark in Dordrecht. Het slachtoffer deed aangifte en sprak hierbij over drie verdachten.

AANRIJDING
DORDRECHT Een 54-jarige autobestuurster uit Dordrecht is na een ongeval ter observatie opgenomen in een ziekenhuis. Waarschijnlijk had de vrouw ook teveel alcohol op. Hiervoor nam een arts een bloedproef af. Het ongeval gebeurde op zaterdagavond 6 december 2003 op de Mauritsweg in Dordrecht. Daar reed een auto met achter het stuur een 20-jarige man uit Dordrecht. Van de andere kant kwam de verdachte die plotseling afsloeg. Zij en de 20-jarige hadden door de klap verwondingen aan hun hoofd. Andere inzittenden hadden last van kneuzingen.

BEROVING NIET GELUKT
ZWIJNDRECHT Waarschijnlijk doordat er iemand aankwam is een beroving mislukt. Op zaterdag 6 december 2003 tussen 00.15 en 01.00 uur fietste een 16-jarige jongen uit Zwijndrecht over de Molenvliet in Zwijndrecht. Hij viel daar en plotseling stond een groep jongens om hem heen. De verdachten schopten en sloegen het slachtoffer en probeerden geld en zijn portemonnee te stelen. Hierdoor liep de 16-jarige letsel aan zijn gebit op.

ACTIE
ZWIJNDRECHT Bij een actie in Zwijndrecht heeft de politie vijf personen aangehouden en bijna negentig bekeuringen uitgedeeld. De actie gebeurde op zaterdagavond 6 december 2003 en liep door tot zondagmorgen 06.00 uur. De actie was gericht tegen de bestrijding van overlast in de buurt van horecagelegenheden onder andere aan de Molenvliet. De vijf aanhoudingen waren voor openbare dronkenschap, het niet voldoen aan een bevel, belediging, opgeven valse naam en diefstal. De bekeuringen lagen onder andere op het gebied van verlichting, wildplassen, snelheid en het hebben van een zogenaamde TL verlichting onder een auto. Aan de actie deden 21 politiemensen mee. Verder gaven 3 medewerkers van 3VO voorlichting en gingen 5 gemeenteraadsleden mee.