Politie Zuid-Holland-Zuid

07/12 Weekend Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

08-12-2003 - Persberichten District II

ALCOHOL
GORINCHEM Een 29-jarige automobilist uit Gorinchem heeft een rijverbod van een uur gehad. Hij reed op zaterdagmiddag 6 december 2003 over de Gildenweg in Gorinchem. Hij had teveel alcohol op. GORINCHEM Agenten hebben op de Hoefslag in Gorinchem een 20-jarige automobilist aangehouden. Dat deden ze op zaterdagavond 6 december 2003. De man uit Lexmond had teveel alcohol op en kreeg hiervoor onder andere een rijverbod van twee uur.
GORINCHEM Een 36-jarige automobilist uit Gorinchem heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. Agenten hielden hem op zondagmorgen 7 december 2003 rond 02.10 uur aan bij de Arkelsedijk in Gorinchem. Hij had teveel alcohol op.
HOOGBLOKLAND Politiemensen hebben op de rijksweg A27 bij Hoogblokland een automobilist aangehouden. Dat deden zij op zondagmorgen 7 december 2003. De 24-jarige man uit Mijdrecht had teveel alcohol op en moest hiervoor zijn rijbewijs inleveren.
SLIEDRECHT Op de Thorbeckelaan in Sliedrecht hebben agenten een 24-jarige autobestuurder uit Sliedrecht aangehouden. Hij reed daar op zaterdagmorgen 6 december 2003 omstreeks 01.00 uur. De blaastest wees het te hoge alcoholpromillage uit bij de verdachte. WIJNGAARDEN De politie heeft het rijbewijs van een 31-jarige autobestuurder uit Wijngaarden ingevorderd. Agenten controleerden de man op zaterdagavond 6 december 2003 op de Wijngaardsesteeg in Wijngaarden. Hij had een te hoog alcoholpromillage.

DIEFSTAL
ALBLASSERDAM Inbrekers, waarschijnlijk drie, hebben sigaretten gestolen uit een benzinestation. De inbraak gebeurde op zondag 7 december 2003 rond 03.30 uur. De verdachten braken de voordeur open en binnen een tussendeur. Het benzinestation ligt aan de rijksweg A15 bij Alblasserdam.

RUZIE
GORINCHEM Twee mannen van 34 en 44 jaar uit Gorinchem zijn aangehouden na een ruzie. De politie ging na een melding van een conflict naar een woning aan de IJsbaan in Gorinchem. De bewoner sprak buiten de agenten aan. Binnen was onder andere de 44-jarige man die direct de 34-jarige bewoner een klap gaf. Nadat politiemensen hen meenamen naar het bureau bleek dat de twee geslagen hadden. De bewoner deelde onder andere een klap uit met een bierfles. Hij had verwondingen aan zijn hand. De 44-jarige raakte gewond aan zijn oog. De aanhoudingen gebeurden op vrijdagavond 5 december 2003.

GRAFFITI
GORINCHEM Op de Spijksedijk in Gorinchem hebben agenten twee verdachten van 19 en 29 jaar uit Gorinchem aangehouden. De politiemensen zagen op vrijdagavond 5 december 2003 dat de twee iets deden. Ze kropen weg achter een vrachtwagen en brachten kennelijk graffiti aan op een muur. De agenten namen de twee mee en onderzoeken hun betrokkenheid bij graffiti door heel Gorinchem.

INBRAAK: VIER AANHOUDINGEN
GORINCHEM Na een inbraak bij een sportclub heeft de politie vier verdachten aangehouden. De inbraakmelding bij de vereniging aan de Kleine Schelluinsekade in Gorinchem kwam binnen op zaterdagmorgen 6 december 2003 rond 03.20 uur. Een beveiliger vertelde dat een aantal verdachten in een auto stapten en wegreden. Deze auto hielden agenten tegen. Bij de kantine van de sportclub lag er een ruit uit. De aangehouden verdachten zijn 18 en 19 (3x) jaar en komen uit Gorinchem en Utrecht. Op zaterdagmiddag 6 december 2003 hield de politie nog een vijfde verdachte aan in het onderzoek. Het ging om een 17-jarige jongen uit Gorinchem.

GETUIGEN
GROOT-AMMERS De politie zoekt getuigen van een aanrijding. Tussen dinsdagavond 2 december 2003, 18.00 uur en de ochtend hierop, 09.30 uur, stond een witte Pontiac geparkeerd op de Kerkstraat in Groot-Ammers in de buurt van het Chinese restaurant. De 50-jarige eigenaar merkte dat er schade zat aan zijn voertuig en wel aan een van de portieren. Getuigen die iets zagen of weten van de aanrijding kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

VECHTEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM Uiteindelijk voor belediging heeft de politie een 21-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden. De agenten stuurden hem weg omdat hij met anderen wilde vechten. Kort hierop kwam de verdachte terug. Weer vorderde de politiemensen zijn vertrek. Hij maakte toen allerlei beledigende opmerkingen naar de agenten die hem aanhielden. Zijn broer bemoeide zich met de aanhouding die gebeurde op zaterdagmorgen 6 december 2003 rond 02.10 uur op de Molenstraat in Hardinxveld-Giessendam.

BELEDIGING
LEERDAM Voor belediging en dronkenschap hebben agenten een 34-jarige man uit Leerdam aangehouden. De verdachte stond op zaterdagmorgen 6 december 2003 rond 01.15 uur voor een politieauto die reed over de Fonteinstraat in Leerdam. Hij maakte de nodige stampij en vertelde de politiemensen dat ze weg moesten gaan uit Leerdam. Verder beledigde hij hen. In de politiebus onderweg naar het bureau ging de verdachte door met beledigingen.

GARAGE
PAPENDRECHT Een garage achter een woning heeft in brand gestaan. Een buurman ontdekte de brand op zaterdagmorgen 6 december 2003. De brandweer bluste het vuur. De waarschijnlijke oorzaak ligt in kortsluiting van de koelkast. De garage stond aan de Tollenstraat in Papendrecht.

DRUGS
SLIEDRECHT Agenten hebben de drie inzittenden van een auto aangehouden. De politiemensen controleerden hen op zaterdagmorgen 6 december 2003 rond 03.20 uur op de Molendijk in Sliedrecht. Op het dashboard lag een kleine hoeveelheid wiet. Ook uit het dashboardkastje kwam een zakje met wiet en bij een van de fouilleringen vond de politie een zakje met hasj. De drie aangehouden mannen zijn 19, 21 en 23 jaar en komen uit Dordrecht.