AutoRai

8-12-2003

Nederland in finale Kia Amateur Australian Open

Kia is al jarenlang hoofdsponsor van de Australian Open, het eerste grand slam tennistoernooi van het jaar. Dit jaar wordt in Melbourne ook een toernooi voor aanstormend talent gehouden: het Kia Amateur Australian Open.

Samantha van der Drift en Marco van Trigt nemen het namens Nederland op tegen vijftien andere landen. Zij wonnen onlangs de landelijke finale in de Dekker hallen te Warmond.

De Kia Amateur Australian Open is een internationale competitie voor teams bestaande uit een man en een vrouw. Op 29 en 30 november jl. werden in de Dekker hallen in Warmond de Nederlandse finales afgewerkt van dit Kia toernooi. Het toernooi bleek met name een uitgelezen kans voor de Nederlandse jeugd om zich te profileren tijdens een belangrijk evenement. Na twee dagen toptennis in het Zuid-Hollandse tenniscomplex, waren het uiteindelijk Samantha van der Drift en Marco van Trigt die het in de finale opnamen tegen Heddy Boers en Sten Weingartner.

Na een zinderend spannende wedstrijd gingen de 16 jarige Samantha en de 34 jarige Marco met de hoofdprijs aan de haal. In de allesbeslissende mixed double partij bleken zij de sterkste. Eind januari zullen zij Nederland vertegenwoordigen tijdens de wereldfinale van het Kia Amateur Australian Open in Melbourne. Daar nemen zij het op tegen toptalent uit onder andere Amerika, Canada, Duitsland, Spanje, Australië en Zuid-Afrika.

Kia en tennis gaan steeds vaker hand in hand in de mondiale tenniswereld. Het snelst groeiende automerk van Nederland is naast hoofdsponsor van de Australian Open ook verbonden aan de Davis Cup. Daarnaast is toptennisser Andre Agassi het boegbeeld van het succesvolle merk.