Gemeente Doorn


Openbare werken

Beschikking

Burgemeester en wethouders hebben het volgende besluit genomen betreffende Boswijklaan 9, Doorn: een gedeeltelijke intrekking van de vergunning voor een gemengd landbouwbedrijf van A.H. Veldhorst. De beschikking strekt tot het gedeeltelijk intrekken van de voorschriften op het gebied van het houden van varkens. De beschikking is ten opzichte van de ontwerp-beschikking niet gewijzigd.

De beschikking en alle ter zake van belang zijnde stukken liggen gedurende zes weken ter inzage, vanaf 5 december 2003 tot en met 15 januari 2004. Tevens kunnen de stukken gedurende die periode op verzoek tenminste gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten de werkuren worden ingezien.
Gedurende zes weken na de dag dat de beschikking ter inzage is gelegd staat bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep open voor:

* degene die tegen de aanvraag/ontwerp-beschikking bedenkingen hebben ingebracht;

* de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over de ontwerpbeschikking;

* belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen de ontwerp-beschikking.

Het beroepschrift moet voor 16 januari 2004 worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE `s Gravenhage.

Het griffierecht bedraagt EUR 116,- voor individuele personen en EUR 232,- voor rechtspersonen.
Tegelijkertijd met of na het instellen van het beroep kan worden verzocht om een voorlopige voorziening te treffen op grond van artikel 36 en 37 Wet op de Raad van State juncto artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht. Daartoe moet een verzoek worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het griffierecht voor elk verzoek bedraagt EUR 116,- voor individuele personen en EUR 232,- voor rechtspersonen.

De desbetreffende stukken kunnen gedurende de inzagetermijn op verzoek kosteloos worden ingezien bij de Milieudienst Zuidoost-Utrecht, Laan van Vollenhove 3211, Zeist (iedere werkdag van 8.30 tot 12.30 uur en 13.30 tot 17.00 uur) en de gemeente Doorn, Raadhuisplein 2 in Doorn

(iedere werkdag van 08.30 tot 12.30 uur en op woensdag tevens van 13.30 tot 16.30 uur).
Een kopie-exemplaar van de stukken wordt tegen vergoeding van de werkelijk gemaakte kosten verstrekt.

Kennisgeving milieubeheer

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende kennisgevingen van niet vergunningplichtige bedrijven zijn ontvangen:

* Oude Molenweg 14, Doorn. De kennisgeving is ingediend door Van Dorland Hoveniers en betreft het van toepassing worden van het Besluit opslag en transportbedrijven milieubeheer op een reeds aanwezige inrichting.

* Plein 1923 34-36, Doorn. De kennisgeving is ingediend door W.F. Greup en betreft het wijzigen van een inrichting waarop het

Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer van toepassing is.
Voor informatie: Milieudienst Zuidoost-Utrecht, tel. 030-6999500/528/536 of via www.milieudienst.nl. De Milieudienst is het gemeentelijk aanspreekpunt voor milieuzaken. U kunt rechtstreeks contact opnemen met de Milieudienst over bijvoorbeeld: milieuvergunningen, -controles en -meldingen voor bedrijven, bodem- en grondwaterverontreiniging, milieuklachten over bedrijven, milieuvoorlichting, sanering geluidhinder en ondergrondse olietanks.

Bladperikelen

De bladeren zijn inmiddels van de bomen gevallen. Het verwijderen van de afgevallen bladeren, terechtgekomen op wegen, trottoirs en gazons, neemt veel tijd in beslag. Daarbij wordt geconstateerd dat veel mensen deze gelegenheid aangrijpen om bladeren uit de eigen tuin met ander tuinafval bij de reeds door de gemeente verzamelde bladeren te deponeren. Ook worden reeds bladvrij gemaakte gazons, bermen en straten, met name in het weekeinde, door aanwonenden opnieuw volgegooid. Dit levert dubbel werk op omdat het bladafval nogmaals moet worden verzameld.

Voor uw tuin en het milieu is het veel beter de afgevallen bladeren in uw eigen tuin te verwerken (bijvoorbeeld in een composthoop) of te laten liggen onder bomen en struiken. Dit voorkomt niet alleen veel onnodig tuinwerk maar wordt ook op die manier de natuurlijke kringloop van plantengroei, afsterven en weer verteerd worden tot voedselbron, niet verstoord. Bovendien is een natuurlijke tuin veel interessanter voor vogels.

Voor week 50, van 8 tot 12 december, zijn de volgende straten aan de beurt: Beatrixlaan, Oranjelaan, Willem de Zwijgerlaan, Bergweg, Van der Leelaan en Domlaan.

Van belang is te weten dat het wijkteam bij de werkzaamheden de weg even afsluit voor doorgaand verkeer, dit is bedoeld om veilig te kunnen werken. Bestemmingsverkeer wordt doorgelaten. Wij willen u dringend verzoeken de reeds bladvrij gemaakte straten en gazons bladvrij te houden.
Voor eventuele vragen kunt u terecht bij de wijkbeheerders: Wijk Noord: de heer G. Hardeman, tel. 06-22255847; Wijk Zuid: de heer J. de Klaver, tel. 06-22255848.