Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Heteren - verdachte heler tegen de lamp gelopen
Publicatiedatum: 08-12-2003

De politie heeft maandagochtend op de Flessestraat in Heteren een 23-jarige man uit Zevenaar aangehouden op verdenking van heling. De man was bij een nachtelijke routinecontrole van de politie tegen de lamp gelopen. Surveillerende agenten zagen de man omstreeks vier uur vanaf de autosnelweg A-50 Heteren binnen rijden. Aan de hand van controle van het kenteken stelden de agenten vast dat de bestuurder nog een boete moest betalen en zetten hem aan de kant. In de auto van de man zagen de agenten navigatieapparatuur liggen die van diefstal afkomstig leek. De Zevenaarder kon over de herkomst van het apparaat geen redelijke verklaring afleggen en werd vervolgens aangehouden. Het apparaat is in beslag genomen. De verdachte Zevenaarder is voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - rijbewijs kwijt na roekeloos rijgedrag
Publicatiedatum: 08-12-2003

Het roekeloos rijden terwijl hij ook nog onder invloed van alcohol was heeft een 27-jarige automobilist uit Duiven maandagnacht in zijn woonplaats zijn rijbewijs gekost. Surveillerende agenten zagen de Duivenaar wegrijden bij een café in zijn woonplaats en wilden een controle instellen. In een poging de agenten van zich af te schudden zou de Duivenaar daarbij zijn weggereden met hoge snelheid. De man werd echter na een korte achtervolging op de Weverstraat achterhaald en aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol met een promillage van 1,08 (ruim twee maal het wettelijke maximum). Vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag, het rijden onder invloed en het feit dat hij vaker onder invloed zou hebben gereden besloot de politie het rijbewijs van de Duivenaar in te vorderen. Justitie beslist over teruggave. De man is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede - 220 euro voor belediging

Publicatiedatum: 08-12-2003

Het beledigen van agenten, zondagnacht op de Nieuwe Stationsstraat in zijn woonplaats, heeft een 24-jarige Edenaar moeten bekopen met een boete van 220 euro. De man zou die nacht enkele surveillerende agenten hebben lastig gevallen terwijl hij onder invloed van alcohol was. Nadat de agenten hem enkele malen vergeefs verzochten te vertrekken werd hij door hen met zachte drang verwijderd. Daarbij meende hij de agenten voor `sukkels' uit te moeten maken, waarop hij werd aangehouden. De man bekende het feit later en gaf toe vervelend te zijn geweest, waarop hij in overleg met justitie een boete opgelegd kreeg.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---