Politie Groningen

Persberichten maandag 8 december 2003

Provincie Groningen, 08-12-2003 -

Groningen: snelle rijder raakt rijbewijs kwijt
De politie heeft zondagmiddag op de Beneluxweg een 25-jarige man uit Groningen bekeurd voor te hard rijden. De Stadjer reed op de oostelijke ringweg 122 km/uur, waar een snelheidslimiet geldt van 70 km/uur. De automobilist reed zodoende 52 km/uur te hard en moest daarom zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: bromfietser onder invloed
Op de Bieskemaar heeft de politie zondagmiddag een 55-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd op zijn snorfiets door politieagenten gecontroleerd. Een blaastest op straat wees uit dat de Stadjer alcohol gedronken had. Op het politiebureau bleek dat de snorfietser 1,6 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie houden dieven aan
De politie heeft zondagnacht twee mannen in de leeftijd van 30 en 40 jaar, beiden uit Almelo, aangehouden voor diefstal door middel van braak. De twee mannen werden door de douane op de Lubeckweg in een auto met aanhangwagen gecontroleerd en bleek de jongste van het tweetal nog een boete te moeten betalen. De 40-jarige Almeloër reed vervolgens weg om het geld te halen voor de boete van zijn vriend. De dienders hadden toch een slecht gevoel over de stalen platen, die in de aanhangwagen van de Tukkers lagen. Uit onderzoek bleek dat de stalen platen waren weggenomen vanaf een bedrijventerrein aan de Bornholmstraat. Tevens zagen de dienders dat een slot van een toegangshek was geforceerd. Hierop werd de jongste verdachte op het politiebureau aangehouden. Zijn tien jaar oudere vriend werd later in Almelo door de politie ingerekend. De auto met de stalen platen in de aanhanger werden in beslag genomen. De verdachten werden ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: Stadjer aangehouden voor bedreiging
De politie heeft zondagnacht op het politiebureau aan de Rademarkt een 21-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. De Stadjer was onder invloed van alcohol of harddrugs het politiebureau binnengekomen. Vervolgens klom hij naar een smalle richel op ongeveer vier meter hoogte en haalde allerlei gevaarlijk capriolen uit. De man wilde ondanks verschillende vorderingen niet naar beneden komen. Met behulp van een brandweerladder probeerden de agenten de Stadjer uit zijn peniebele positie te bevrijden. Hierop gooide de man enkele keren met een dartpijltje in de richting van de dienders. De man werd vervolgens door de politieagenten bespoten met pepperspray. Hij kon hierop met vereende krachten naar beneden worden gehaald. De verdachte werd voor de geuite bedreigingen ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord.

Groningen: Stadjer gewond na steekincident
Een 27-jarige man uit Groningen is zondagnacht in een
horecagelegenheid in de Peperstraat gewond geraakt. De Stadjer probeerde in de horecagelegenheid te bemiddelen bij een ruzie tussen twee mannen. Het slachtoffer haalde beide partijen uit elkaar, maar werd vervolgens door één van de mannen met een mes in zijn been gestoken. De dader wist te ontkomen, het slachtoffer moest met de steekwond naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie beschikt over een goed signalement van de dader. Diverse getuigen waren getuige van het steekincident. Zij zullen door de politie worden gehoord. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: alcomobilist rijdt door na aanrijding
De politie heeft zondagochtend in een woning aan de Anna Blamanstraat een 19-jarige man uit Groningen aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval. De Stadjer was in de straat met zijn auto in aanrijding gekomen met een geparkeerde bestelauto. Politieagenten troffen de auto van de verdachte met verse aanrijdingschade bij zijn woning aan. De verdachte kwam naar buiten gelopen en werd door de agenten aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de Stadjer 1,45 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd vervolgens ingevorderd. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.