Politie Hollands Midden
Datum: 8 december 2003

(

Alcoholcontrole Noordwijk
Het politieteam Noordwijk heeft van vrijdag 5 op zaterdag 6 december een alcoholcontrole gehouden. In samenwerking met de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid werden op de Van de Mortelstraat, Nieuwe Zeeweg, Beeklaan, en Wantveld in totaal 180 ademtesten uitgevoerd.
Acht personen werden aangehouden omdat zij te veel drank genuttigd hadden.
2 bestuurders raakten hun rijbewijs kwijt omdat hun promillage boven de 570 ug/l lag. (590 en 980 ugl). Van vier personen werd een bloedproef afgenomen omdat zij verdacht werden van het gebruik van alcohol en andere stoffen die de rijvaardigheid konden beïnvloeden.
Een bestuurder werden met een transactie naar huis gestuurd en één met een proces-verbaal.
De politie controleerde met acht agenten.


Brand Katwijk

Bij een brand in Katwijk aan de Hoorneslaan zijn twee verdiepingen van een flat ontruimd. De brand werd rond 16.20 uur ontdekt in een woning op de 10e verdieping. De politie heeft direct deze verdieping en de daaronder liggende verdieping ontruimd. Ambulancepersoneel heeft iedereen op eventueel rookletsel gecontroleerd Enkele bewoners zijn opgevangen op het politiebureau van Katwijk. De brandweer heeft de brand geblust. Om 16.56 werd het sein brand meester gegeven. Oorzaak van de brand is een defecte televisie geweest. De bewoonster van deze woning zag rook uit de televisie komen en heeft direct de stekker eruit gehaald en is naar buiten gegaan.


Automobilist onder invloed duikt vangrail in Sassenheim

De politie hield op zondag 7 december rond 03.50 uur op de Rijksweg A44 een 46-jarige automobilist uit Amstelveen aan. De politie hield de man aan na een melding dat hij met twee lekke banden over de Rijksweg reed. Toen de agenten de Rijksweg opreden troffen zij de auto aan. Deze stond zwaar beschadigd stil op de vluchtstrook. Het bleek dat de auto kort daarvoor in de middenvangrail was gedoken. De Amstelvener verkeerde onder invloed van alcohol. De ademanalyse gaf als uitslag 645 ug/l. (limiet 220 ug/l.). De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op.


Onder invloed Sassenheim

De politie heeft rond middernacht van zaterdag 6 op zondag 7 december een 52-jarige vrouw uit Sassenheim aangehouden wegens rijden onder invloed. Zij reed slingerend over de Rijksstraatweg. De blaastest gaf aan dat zij gedronken had. De ademanalyse wees 565 ug/l uit. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. Zij was dus bijna haar rijbewijs kwijt. Zij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 6 uur.


Dronken automobilist ramt verkeersborden Lisse

De politie hield op zaterdag 6 december rond 02.30 uur een 19-jarige automobilist uit Lisse aan. De man was met zijn auto van de Heereweg geraakt en kwam tot stilstand tegen enkele verkeersborden. De man bleef ongedeerd. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. De ademanalyse gaf als uitslag 685 ug/l. ( 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.


Vechtersbazen aangehouden Leiden

In de nacht van zaterdag 6 december op zondag 7 december rond 05.15 uur heeft de politie op de Lammermarkt twee vechtersbazen aangehouden, een 24-jarige en een 31-jarige inwoner van Leiden. De 31-jarige sloeg de 24-jarige, die aangaf alleen geduwd te hebben. Een 16-jarige broer van de 24-jarige verdachte heeft aangifte gedaan van mishandeling: toen hij bij de 31-jarige verhaal kwam halen dat zijn broer een kopstoot had gehad, kreeg hij er zelf ook een.


Inbreker op heterdaad betrapt Leiden

Zondagavond 7 december rond 20.30 uur heeft de politie een tot nu toe onbekende man aangehouden op de Karel Doormanweg op verdenking van verschillende bedrijfsinbraken ter plaatse. Later op de avond werd hij door politiemedewerkers op beveiligingscamerabeelden herkend als de verdachte van een eerder op de avond gepleegde inbraak in de Kringloopwinkel aan de Willem Barentszstraat. De politie stelt een nader onderzoek in.


Motorrijder breekt kaak Leiden

Een 54-jarige automobilist uit Leiden verleende op vrijdag 5 december rond 17.30 uur op de kruising Lammenschansweg met de Sitterlaan en de Dahliastraat geen voorrang aan een 41-jarige motorrijder uit Leiden. Bij de aanrijding die ontstond liep de motorrijder een gebroken kaak op. Hij werd overgebracht naar het LUMC.


Politie verricht vier arrestaties bij vechtpartij Voorschoten

De politie verrichtte op zaterdag 6 december rond 15.00 uur bij een vechtpartij op de Schoolstraat vier arrestaties. Het gaat hier om twee mannen van 20-jaar, een 24-jarige vrouw uit Leiden en een 29-jarige man uit Voorschoten. In het weekend hield de politie in deze zaak een 19-jarige man uit Zoeterwoude, een 22-jarige man uit Vogelenzang en een 19-jarige man uit Voorschoten aan. De verdachten werden aangehouden voor mishandeling, verzet en openlijke geweldpleging. De politie is met een onderzoek begonnen. Het vermoeden bestaat dat de verdachten uit Leiden, Zoeterwoude en die uit Vogelenzang de Voorschotense verdachten opzocht om een ruzie uit te praten. Dit liep echter uit op een vechtpartij. De verdachte uit Vogelenzang raakte gewond door een klap van een aansteker


Rijden onder invloed Leiden

Zondagavond 7 december rond 21.15 uur heeft de politie tijdens een geplande alcoholcontrole gehouden op de Molenwerf. Daarbij is een 52-jarige man uit Voorhout aangehouden. Hij blies 665 ug/l (220 ug/l is de limiet). Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur opgelegd.


Rijden onder invloed Leiden

Maandagochtend 8 december rond 01.25 uur hield de politie een 19-jarige Leidenaar aan op de Jan van Houtkade. De man blies 685 ug/l (limiet is 220 ug/l) en kreeg een rijverbod van 8 uur opgelegd. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd.


Buschauffeur beroofd Leiden

Een 50-jarige buschauffeur uit Leiden is zaterdag 6 december rond 22.00 uur beroofd. Dit gebeurde op de Aaltje Noordewierlaan. De buschauffeur stond op een rusplaats toen een onbekende man op de deur van de bus klopte. De buschauffeur liet hem binnen en verkocht hem een strippenkaart. Tijdens het afrekenen griste de man de portemonnaie van de buschauffeur uit handen en ging er rennend vandoor in de richting van de Cornelis Schuytlaan en vervolgens in de richting van de Sweelincklaan.


Onder invloed Leiden

De politie heeft zaterdag 6 december rond 23.00 uur een 52-jarige vrouw uit Oegstgeest aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie zag haar rijden op de Rijnsburgerweg zonder verlichting. De politie probeerde haar te laten stoppen maar ze reageerde niet op lichtsignalen, stopbord, zwaailicht of sirene. Pas toen ze bij een kruising kwam waar het stoplicht op rood stond, stopte zij. De blaastest gaf aan dat zij gedronken had. De ademanalyse wees 415 ug/l uit. De limiet is 220 ug/l. Zij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 3 uur.
Auto's gestolen Nieuwkoop
Maandagochtend 8 december tussen 03.00 en 05.00 uur zijn bij een bedrijf aan de Nieuwveenseweg twee auto's ontvreemd. Via de achterzijde is men het pand binnengekomen en heeft men sleutels en kentekenbewijzen gestolen. Deuren naar de showroom werden geforceerd. Buiten werden nog auto's met draaiende motoren aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in.


Overstekend kind aangereden Gouda

Zondagavond 7 december rond 18.15 uur werd op de Graaf Florisweg een 9-jarige jongetje uit Gouda aangereden door een 42-jarige automobilist uit Boskoop. Het kind keek niet uit en rende plotseling de weg op. Volgens getuigen reed de auto niet te hard. Het kind is met onbekend letsel overgebracht naar het UMC in Utrecht.


Van tas beroofd Waddinxveen

Een 48-jarige vrouw uit Haarlem is zaterdag 6 december van haar tas beroofd. Zij stond rond 17.30 uur bij een supermarkt aan de Zuidplaslaan. Twee jongens op een scooter pakten haar tas vast en gingen ermee vandoor. In de tas zaten onder andere haar portemonnaie en een mobile telefoon. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie.


Ongeval Gouda

Een 27-jarige man uit Gouda is zondagnacht 7 december rond 01.20 uur ernstig gewond geraakt toen hij tegen een verkeerslicht aanreed. Hij heeft eerst een dwangpijl op een vluchtheuvel omvergereden waarna hij tegen het verkeerslicht aanreed. De man is overgebracht naar het LUMC in Leiden waar hij met onbekend ernstig letsel is opgenomen. De oorzaak van het ongeval is onbekend.


Overvallers proberen man te overvallen Bodegraven

De politie is op zoek naar twee nog onbekende mannen die op zondag 7 december rond 00.30 uur een medewerker van een snackbar aan de Vrije Nesse probeerden te overvallen. De 42-jarige man uit Leiden werd bij het afsluiten van de snackbar aan de achterkant van de zaak door de twee bedreigd, geschopt en geslagen. Daarbij zou gedreigd zijn met mogelijk een vuurwapen. De overvallers gingen er spoorslags zonder buit vandoor toen het slachtoffer om hulp begon te roepen.


Vrouw met auto te water Moordrecht

Een 37-jarige vrouw uit Bergambacht raakte op zaterdag 6 december rond 13.05 uur met haar auto van de Schielands Hoge Zeedijk en kwam in het water terecht. De vrouw wist zich zelf uit de auto te bevrijden. Met onderkoelingsverschijnselen en klachten aan de enkel werd zij overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.


Geweld op het voetbalveld Gouda

Op een sportterrein aan de Walvisstraat ontstond op zaterdag 6 december rond 13.00 uur onenigheid tussen een leider van een bezoekende partij en enkele jongeren de thuispartij. Omstanders haalden de bekvechtenden uit elkaar. De betrokkenen deden tegen elkaar aangifte wegens mishandeling. De politie hoort in haar onderzoek twee 15-jarige jongens uit Gouda, de leider van het bezoekende team een 40-jarige man uit Rotterdam en zijn 15-jarige zoon.


Onder invloed rijden Nieuwerkerk aan den IJssel

De politie hield op vrijdag 5 december rond 19.40 uur op het Raadhuisplein een 43-jarige automobilist uit Nieuwerkerk aan den IJssel aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De ademanalyse gaf als uitslag 430 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --