Gemeente Kapelle Sloeweg ter inzage

Inspraakreacties op Startnotitie Sloeweg ter inzage

Inspraakreacties op Startntotitie Sloeweg ter inzage Vanaf zaterdag 6 december liggen de inspraakreacties op de Startnotitie MER Sloeweg ter inzage bij gemeentehuizen en bibliotheken in het projectgebied. Een overzicht van alle inzagepunten is te vinden op www.zeeland.nl/sloeweg. In de Startnotitie maakte de Provincie Zeeland bekend dat zij een m.e.r.-studie wil starten om de verkeersafwikkeling tussen het Sloegebied, de Westerscheldetunnel en de A58 te verbeteren. Burgers en betrokken bestuursorganen konden reageren op de inhoud van de Startnotitie. In totaal heeft het Informatiepunt 28 inhoudelijk verschillende reacties ontvangen.

De m.e.r.-studie Sloeweg heeft als doel om de verbinding tussen de Westerscheldetunnel en de A58 zodanig in te richten dat de verkeersveiligheid en de doorstroming ook in 2020 gewaarborgd is. Daarnaast wil het project ongewenst doorgaand verkeer op de N254 tussen 's-Heer Arendskerke en Goes zoveel mogelijk weren en sluipverkeer tussen Heinkenszand plus achterliggend gebied en Goes voorkomen.

Volgende stap: vaststellen Richtlijnen
Mede op basis van de ontvangen inspraakreacties en het advies van de Commissie voor de milieueffectrapportage (m.e.r.) stelt het Bevoegd Gezag (de raden van de gemeenten Goes en Borsele) de Richtlijnen vast. Daarin wordt vastgelegd aan welke eisen het m.e.r-onderzoek moet voldoen. Ook wordt bij de presentatie van de Richtlijnen aangegeven hoe het project rekening houdt met de inspraakreacties.

Na het vaststellen van de Richtlijnen wordt de m.e.r.-studie uitgevoerd. De projectorganisatie onderzoekt dan de mogelijke oplossingen (alternatieven) en hun effecten op de omgeving. De resultaten van deze studie worden opgenomen in het Milieueffectrapport (MER). Na het opstellen van het MER beoordeelt het Bevoegd Gezag of het rapport aan de wettelijke eisen voldoet, tegemoetkomt aan de Richtlijnen en geen onjuistheden bevat. Het MER is naar verwachting in 2005 afgerond.

Inzagepunten
GeĂŻnteresseerden kunnen de inspraakreacties tijdens reguliere openingstijden inzien op diverse openbare locaties:

- De gemeentehuizen van Borsele, Goes, Kapelle, Middelburg, Vlissingen en Terneuzen.

- De bibliotheken van Middelburg, Heinkenszand, Goes, 's-Gravenpolder, Kapelle en Vlissingen

- Rijkswaterstaat Directie Zeeland

- Waterschap Zeeuwse Eilanden

- Provincie Zeeland

- Zeeland Seaports