Politie Drenthe

maandagmorgen 08-12-03

Assen 08-12-2003 - Nieuws van Politie Drenthe

Rijden onder invloed

GASSELTE Een 44-jarige bestuurster werd in de nacht van zaterdag op zondag op de Catharinalaan gecontroleerd. De uit Gasselte afkomstige vrouw blies 265 ug/l en kreeg hiervoor een bekeuring van 190,=

KLIJNDIJK Op de rotonde Melkweg-Hoofdweg botste gisteravond een 53-jarige uit Odoorn afkomstige autobestuurster tegen een wegbewijzeringpaal. De vrouw bleek onder invloed te rijden. De vrouw blies 795 ug/l. Haar rijbewijs werd ingevorderd en ze kreeg een dagvaarding.

EMMEN Afgelopen nacht reed een 27-jarige Emmenaar in zijn auto over de Statenweg terwijl hij onder invloed verkeerde. De man blies 735 ug/l waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kreeg eveneens een dagvaarding.

EMMEN Een 20-jarige Emmenaar werd vannacht op de Splitting gecontroleerd door de politie. De jongeman blies 695 ug/l en ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kreeg een dagvaarding.

Aanrijding met politieauto

HOOGEVEEN Een 27-jarige autobestuurder uit Hoogeveen deed vannacht verwoedde pogingen om onder een controle uit te komen. Uiteindelijk resulteerde dat in een aanrijding met een surveillanceauto op de kruising van de Wolfsbosstraat met de Duivenslagstraat. De man verleende, met grote snelheid rijdende, op de Duivenslagstraat geen voorrang aan een over de Wolfsbosstraat naderende politieauto. De auto van de man raakte hierdoor total loss. De politieauto raakte aan de voorzijde beschadigd. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij. De man bleek onder invloed te rijden en blies 520 ug/l. Hij kreeg een dagvaarding.

Woninginbraak

WINDE Werd er gistermiddag ingebroken in een boerderij aan de Oude Schapendrift. Door een schuifpui te verbreken is men binnengekomen. De buit bestond uit een videocamera en een televisie.

Winkelinbraak

ZUIDWOLDE Gistermiddag werd er ingebroken in een woning met winkelpand aan de Hoofdstraat. De daders zijn binnen gekomen door een achterdeur van de woning te forceren. Nog niet duidelijk is of er iets uit de woning/winkel weggenomen is.