Politie Amsterdam-Amstelland

Man zonder aanleiding neergestoken

8-12-2003. Zondagavond rond elf uur werd een 36-jarige man gearresteerd die even daarvoor een bezoeker van een horecagelegenheid in zijn hand had gestoken. Het 45-jarige slachtoffer had net een eethuisje verlaten en stak de straat over. Ineens werd hij van achteren aangevallen en zonder aanleiding gestoken. Het slachtoffer vluchtte het eethuis in dat hij eerder had bezocht. Hierbij werd hij gevolgd door de dader. Deze had ook een hamer bij zich, sloeg daarmee op de toonbank en bedreigde daarmee de aanwezigen. De politie kon de man later aresteren. Wat de beweegredenen van de dader was, is nog niet duidelijk.

---

Schietpartij op de Dam
8-12-2003. Zaterdagmiddag rond kwart voor vier vond een schietincident plaats op de Dam. Twee personen, een 33-jarige Bulgaarse man en een 23-jarige Bulgaarse vrouw, werden neergeschoten. De man was op slag dood, de vrouw raakte gewond.

Dam in Amsterdam

De man en de vrouw wilden net in een taxi stappen toen de schutter toesloeg. De man overleed direct aan zijn verwondingen. De vrouw raakte gewond en werd met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Getuigen renden achter de schutter aan. Op de Oudezijds Voorburgwal gooide hij een voorwerp in het water. Hier hebben duikers van de brandweer later een vuistvuurwapen uit het water gehaald. Op aanwijzing van getuigen werd korte tijd later in een café op de Ceintuurbaan een verdachte aangehouden. Het gaat om een 37-jarige Nederlandse man die bekend is bij de politie. De recherche van het binnenstadsdistrict heeft de zaak in onderzoek. Het motief ligt waarschijnlijk in de drugssfeer.
Ruzie over roken
8-12-2003. Zondagmiddag om drie uur raakte een 27-jarige man gewond na een ruzie over roken. De man had even daarvoor op een terras in het Vondelpark een sigaret opgestoken. Een andere man maakte hierover een aantal opmerkingen en over en weer werden onvriendelijke dingen gezegd. De ruzie bereikte een toppunt toen de man die last had van het roken een vol glas tegen het hoofd van de roker gooide. De roker raakte hierbij gewond aan zijn hoofd. Hij moest in het ziekenhuis gehecht worden.

---

Brommer onderuit

8-12-2003. In de nacht van zaterdag op zondag hebben twee 17-jarige jongens met hun bromfiets een ongeluk gehad op de Osdorperweg. De bestuurder kwam er ongeschonden vanaf. De bijrijder raakte ernstig gewond aan zijn hoofd. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis. Het ongeluk werd veroorzaakt doordat de bestuurder een ijzeren balk die op een trailer lag en uitstak, niet meer kon ontwijken. De politie onderzoekt hoe dit kon gebeuren.