Politie Limburg-Noord

Vier onopgeloste misdrijven in De Gouden Tip

Venlo / Maastricht 08-12-2003 - In de uitzending van dinsdag 9 december roept de Limburgse politie de hulp van de kijkers in bij het oplossen van vier misdrijven.

Zaak 1:
Op maandag 20 oktober wordt bij een vrouw in Brunssum de portemonnee gerold waarin ook haar bankpas zat. Vervolgens wordt hiermee door 3 mannen en een vrouw op diverse plaatsen in heel Limburg veel geld uitgegeven. In een van de winkels zijn de verdachten door de bewakingscamera geregistreerd.

Zaak 2:
Als een jonge vrouw in Weert op dinsdag 11 november van het ziekenhuis naar het station loopt, wordt ze onderweg door een man onzedelijk betast. Na een opmerking hierover toont de man haar zijn geslachtsdeel en rent vervolgens weg. In de uitzending wordt het signalement en een compositietekening van de dader getoond.

Zaak 3:
In de vroege ochtend van dinsdag 18 november moet een verpleger van zorgcentrum de Kollenberg in Sittard naar een aanleunwoning. Als hij in zijn auto wil stappen wordt hij door een man met een mes bedreigd en gedwongen over de A2 naar Maastricht te rijden. Onderweg begint zijn auto te haperen en moet hij op de afslag Urmond stoppen, waarna de dader uitstapt. In de uitzending wordt om getuigen gevraagd.

Zaak 4:
De nachtportier van hotel de Oranjerie in Roermond wordt op dinsdag 18 november, zeer vroeg, overvallen door 2 mannen. Er wordt een laken over hem heengegooid en vervolgens wordt hij bedreigd en vastgebonden, waarna een van de daders geld uit de kassa en de kluis haalt. De politie toont signalementen in de uitzending.

Het programma wordt uitgezonden op L1 televisie op dinsdag 9 december om 17:07 uur. Daarna zijn er herhalingen om zeven minuten over het volle uur t/m 00:07 uur. Woensdag 10 december is het programma in de dagcaroussel te zien tussen 09:00 en 17:00 uur. Tenslotte wordt het programma nog één keer herhaald op zaterdag 13 december om 22:00 uur.