1e persbericht van maandag 8 december 2003

Eindhoven 08-12-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Vrouw bestolen van handtas

Een vrouw van 21 jaar uit Tilburg is zondagmiddag rond 16.00 uur bestolen van haar handtas. Toen ze met een vriendin op de Kruisstraat liep, werden ze ingehaald door een voetganger. De man trok plotseling de handtas van de schouder van de vrouw en ging er vandoor. In de tas zaten onder meer een mobiele telefoon, en een portemonnee met 50 euro en een bankpasje.

Eindhoven: Dronken man botst tegen auto

Zondagavond rond 23.00 uur is een man van 36 jaar uit Eindhoven aangehouden. Hij was met zijn auto op de Luxemburglaan tegen een geparkeerde wagen gereden. De man raakte niet gewond maar bleek wel teveel te hebben gedronken. Op het bureau blies de Eindhovenaar een alcoholpromillage van ruim 2,4, waardoor hij zijn rijbewijs kwijtraakte.

Helmond: Mishandeling zonder aanleiding

Op de W.Prinzenstraat is maandagochtend rond 2.00 uur een 23-jarige Helmonder aangehouden. Hij zou kort daarvoor op De Loop een voetgangster van 63 jaar uit Helmond zonder aanleiding op de grond hebben gegooid. Dat gebeurde nadat hij haar op de fiets een tijdje had gevolgd. De vrouw viel op haar hoofd en liep daardoor een bult op haar hoofd op. Ze meldde de mishandeling en het signalement van de verdachte bij de politie. Die kon de man vrijwel meteen aanhouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Helmond: 11 bekeuringen tijdens verlichtingscontrole

Op de 1e Haagstraat, de Bachlaan, de Mierloseweg, de Aarle Rixtelseweg en op de Pastoor Elsenstraat is maandagochtend een verlichtingscontrole gehouden. Ruim 100 fietsers werden gecontroleerd. 11 kregen een bekeuring.

Helmond: Dronken automobilist botst tegen geparkeerde auto

Op het Horstlandpark is zondagavond rond 18.50 uur een 46-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De man was tegen een geparkeerde auto gebotst en bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van ruim 1,60 gemeten. Het rijbewijs van de man was reeds eerder ingenomen voor het rijden onder invloed. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Asten: Snelheidscontrole

Op de N279 is zondag tussen 10.40 en 12.30 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 366 voertuigen reden 37 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 117 km/u, terwijl 80 km/u hier maximaal is toegestaan.

Bergeijk: Dodelijk verkeersongeval

Op de N397 is maandagochtend rond 1.30 uur de 45-jarige L. van den Heuvel uit Retie (België) overleden aan de verwondingen die hij opliep bij een verkeersongeluk. De man verloor de controle over zijn auto en botste aan de linkerkant van de weg tegen een boom. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Eersel: Onder invloed

Op de N284 is maandagochtend rond 00.45 uur een 50-jarige automobilist uit Hapert aangehouden. De man had teveel gedronken. Bij hem werd een promillage van 1,35 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Lierop: Snelheidscontrole

Op de Rijksweg zijn zondag tussen 13.55 en 16.30 uur 1.999 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 183 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 123 km/u.

Nuenen: Sieraden gestolen

In een woning aan De Schieven is zondag tussen 17.30 en 19.50 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een poort aan de zijkant van de woning open te breken. Vervolgens werd de achterdeur opengebroken en werden uit het pand sieraden weggenomen.

Son: Bekeurd voor rijden over vluchtstrook A50

Op de A50 tussen de hectometerpaaltjes 98,6 en 98,2 is maandag tussen 8.00 en 8.50 uur gecontroleerd op het rijden over de vluchtstrook. In totaal werden 30 bekeuringen uitgedeeld.

Someren: Woninginbraken

In een woning aan de Amer is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. De dader kwam binnen door een achterdeur open te breken. Uit de woning werden een tas met een rijbewijs, kentekenpapieren en paspoorten weggenomen. Verder worden een fototoestel, een GSM, een playstation met DVDs, ongeveer 150 Euro en een huistelefoon vermist. Ook in een woning aan de Spaarne is in dezelfde nacht ingebroken. Via een bovenlicht aan de achterkant van de woning is de dader binnengekomen. Er werden vier jassen weggenomen.

Waalre: Aanhouding na telefonische bedreiging

Een vrouw van 56 jaar uit Vessem is zondagavond rond 21.30 uur aangehouden. Ze zou rond 20.45 uur de nieuwe vriendin van haar ex-vriend telefonisch met de dood hebben bedreigd. Ook was ze naar de woning van de 55-jarige vrouw uit Waalre gegaan. De bedreigde vrouw meldde dat bij de politie, en die heeft de vrouw uit Vessem in de buurt van de woning aangehouden. Ze is ingesloten voor nader onderzoek.