AutoRai

8-12-2003

De nieuwe BMW 6-serie Cabrio

Fascinerend design, boeiende techniek en atletische prestaties eigenschappen voor grenzeloos rijplezier voor vier personen onder de blote hemel. Met de nieuwe BMW 6-serie Cabrio heeft BMW zowel technisch als optisch een ware droomauto gecreëerd.

Dankzij de innovatieve vinnenkap onderscheidt de BMW 6-serie Cabrio zich door een ingetogen eigenzinnig en elegant lijnenspel. De vinnen ogen als brede C-stijlen en geven de Cabrio een coupé-achtige, exclusieve uitstraling. Met geopende kap versterkt de Cabrio zijn unieke karakter. Op geraffineerde wijze combineert hij de atletische features van een sportieve coupé met stijlelementen van een luxueuze, vierzits cabriolet. Evenals de BMW 6-serie Coupé straalt de nieuwe Cabrio al op het eerste gezicht dezelfde uitzonderlijke sportiviteit uit.

Een auto voor veeleisende liefhebbers
Cabrio-rijders willen met open rijden rijden uitdrukking geven aan hun persoonlijke levensstijl. BMW heeft voor cabrio-liefhebbers een eigen en al even karakteristieke variant van de 6-serie gecreëerd. Zo krijgt elke 6-serie rijder de auto van zijn dromen. Waarbij de enorme innovatiekracht en het toonaangevende kwaliteitsniveau van BMW garanderen dat Cabrio en Coupé optimaal rijplezier en rijcomfort, alsmede maximale veiligheid en dagelijkse bruikbaarheid bieden.

V8-motor voor echt open-air-plezier
De BMW 6-serie Cabrio wordt allereerst geïntroduceerd als topmodel 645Ci Cabrio met 4.4-liter achtcilindermotor. Deze levert een maximum vermogen van 245 kW/333 pk en een maximum koppel van 450 Nm. Dankzij de traploze verstelling van nagenoeg alle relevante parameters, zoals de klepbediening (Bi-VANOS), de kleplichthoogte (VALVETRONIC) en zelfs de lengte van het inlaattraject past hij zich perfect aan alle eisen en rijsituaties aan. Van deze compromisloze wijze van motormanagement profiteert de BMW rijder ook met het voor een achtcilinder benzinemotor zeer gunstige brandstofverbruik van 11,7 liter per 100 kilometer voor de handgeschakelde uitvoering. Ook voldoet de achtcilinder reeds aan de op dit moment strengste Europese emissienorm EU4, die vanaf 2005 verplicht is voor nieuwe autos. Ook op dit gebied is de V8 dus een inspirerende motor voor een fascinerende auto; een krachtbron die is bekroond met de International engine of the year 2002-Award; de motoren-oscar van de automobielwereld.

De 645Ci Cabrio is verkrijgbaar met drie zesversnellingsbakken, waaronder een uit de Formule 1 afkomstige SMG-transmissie. Daarmee realiseert de 645Ci Cabrio prestaties die slechts aan een select aantal sportwagens zijn voorbehouden. Dit open topmodel sprint in 6,2 seconden van 0-100 km/h (automaat: 6,8 s) en bij 250 km/h wordt de topsnelheid elektronisch begrensd.