Gemeente Tilburg

3-12-2003
Ladds winnaar aanmoedigingsprijs ICT Lounge
Kunstcollectie Interpolis op CD-Rom een kunstwerk op zich

De aanmoedigingsprijs van de Tilburgse ICT Lounge op dinsdag 2 december jl. is gewonnen door LADDS. Dit kleine bedrijfje uit Villa Media versloeg de concurrentie nipt met een CD-Rom met daarop de kunstcollectie van Interpolis. De genomineerden voor de prijs werden naast hun project beoordeeld op uitstraling, innovativiteit, visie en onderscheidingsvermogen.

De jury oordeelde dat LADDS het meest aan alle criteria voldeed en vond daarnaast dat de CD-Rom een kunstwerk op zich was en een prima voorbeeld hoe de sectoren ICT en kunst en cultuur elkaar kunnen aanvullen en versterken. Uit handen van wethouder Hugo Backx van cultuur ontving LADDS een beeldje en een cheque ter waarde van 1000,=.

Miss T
De aanmoedigingsprijs werd uitgereikt tijdens het E-vent ICT: geen kunst?, georganiseerd door de Tilburg ICT Lounge in 013, met als thema de samenwerking tussen de sectoren ICT en kunst & cultuur. Wethouder Hans Janssen, voorzitter van de Tilburg Lounge, werd bij aanvang van het E-vent geïnterviewd door Miss T, een digitale verschijning die vanaf haar beeldscherm de wethouder het vuur aan de schenen legde. Hans Janssen benadrukte het belang van samenwerking tussen ICT en andere sectoren voor Tilburg. Dit werd later onderschreven door professor Hans Mommaas, die eveneens in gesprek met Miss T - benadrukte dat men af moet van het 'hokjesdenken' en dat door samenwerking zelfs een geheel nieuwe sector tot stand zou kunnen komen. Miss T verliet bij de prijsuitreiking overigens het beeldscherm, zodat de aanwezigen haar ook in haar eigen verschijning en onder haar eigen naam, Karin Bruers, konden aanschouwen.

Innovatiecheque
Naast LADDS viel ook het bedrijf Fluid in de prijzen. Professor Brown uit Back to the future overhandigde dit bedrijf een innovatiecheque van Syntens en de Kamer van Koophandel. Het nog jonge bedrijf, met grote klanten als Nintendo en Desso, ontvangt met deze cheque een bedrijfsscan en begeleiding bij een innovatietraject.

Naast de interviews en prijsuitreikingen konden de aanwezigen zich een duidelijk beeld vormen van hoe ICT en kunst & cultuur met elkaar kunnen samenwerken. In de vorm van een marktplein werden er verschillende projecten gepresenteerd waarbij zowel ICT als kunst een duidelijke rol speelden. Daarbij was zoveel moois te zien, dat het bij alle stands dringen was om toch vooral een goed plekje te bemachtigen.

Tilburg Lounge
De Tilburg ICT Lounge is een netwerk van ICT bedrijven en gerelateerde instellingen, waaronder de gemeente. De afdeling economie van de gemeente Tilburg heeft het
E-vent in 013 gefinancierd ter ondersteuning van de ontwikkeling van de ICT- en kunst- en cultuursector in Tilburg.