Gemeente Alkmaar


Gemeentebestuur verheugd over geboorte Prinsesje

Alkmaar, 8 december 2003

Het gemeentebestuur van Alkmaar heeft met vreugde kennis genomen van de geboorte van de dochter van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Willem-Alexander en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden. In een felicitatiebrief zal het college de Prins van Oranje en Prinses Máxima hartelijk feliciteren met de heuglijke gebeurtenis. Ook de Koningin, de koninklijke familie en de ouders en familieleden van Prinses Máxima zullen via deze brief van harte worden gelukgewenst.

felicitatieregisters
In verband met de geboorte van het prinsesje stelt het gemeentebestuur felicitatieregisters open. Deze komen te liggen in de publiekshal van het Stadskantoor en in Dienstencentrum De Mare. De burgemeester van Alkmaar, mevrouw drs. M. van Rossen, zal als eerste een felicitatie plaatsen gevolgd door de gemeentesecretaris, de heer drs. J.C.M. Cox. Dit gebeurt op maandag 8 december om 11.15 uur in de Publiekshal van het Stadskantoor. Aansluitend zullen de registers ter tekening zijn opengesteld tot en met vrijdag 12 december a.s..

vlaggen en carillonbespeling
In verband met de geboorte van het prinsesje wordt op maandag 8 december tot zonsondergang van alle openbare gebouwen in Alkmaar gevlagd; Nederlandse vlag met oranje wimpel. Dit volgens de landelijke voorschriften welke ook gelden voor alle (openbare) gebouwen. De stadsbeiaardier past deze week zijn repertoire aan waardoor de carillonbespelingen extra feestelijk zullen klinken.

openingstijden felicitatieregisters
Stadskantoor, Mallegatsplein 10:
maandag tot 16.30 uur, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 09.00 - 16.30 uur én
op donderdagavond van 18.30 tot 20.00 uur.
Dienstencentrum De Mare, Laan van Straatsburg 2 (Alkmaar-Noord): maandag tot 16.30 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.00 - 16.30 uur, donderdag van 09.00 - 12.00 uur én op vrijdagavond van 18.30 tot 20.00 uur.
Daarnaast is het mogelijk om via internet www.koninklijkhuis.nl een felicitatieregister te tekenen.

8 december 2003