Gemeente Veenendaal


PERSBERICHT 102: GINKEL GROEP 'KONINKLIJK' (08-12-2003)

Burgemeester Rombouts reikt Ginkel Groep predikaat Koninklijk uit.

Op maandag 8 december 2003 reikt burgemeester Rombouts van Veenendaal het predikaat Koninklijk uit aan de Ginkel Groep. De uitreiking vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis van Veenendaal. Het predikaat wordt uitgereikt in de aanwezigheid van 150 genodigden en vertegenwoordigers van de gemeente Veenendaal.

De Ginkel Groep is een Veenendaals groenvoorzienings- en hoveniersbedrijf dat op 7 oktober 2003 het honderdjarig bestaan vierde. Het bedrijf bestaat inmiddels uit 6 vestigingen, verspreid over de middenband van Nederland, en heeft ongeveer 170 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor van het bedrijf is nog altijd gevestigd in Veenendaal. Dit geldt ook voor de detailhandel, Tuincentrum Van Ginkel.

De Ginkel Groep is al honderd jaar in handen van de familie Van Ginkel. Inmiddels staat de vierde generatie van de familie aan het roer van de groep van bedrijven. In de honderd jaar van zijn bestaan, ontwikkelde het oorspronkelijke bedrijf zich tot een groep met verschillende bedrijven, vestigingen en specialiteiten.

Koninklijk
De koningin kan een onderneming of vereniging het recht toekennen het predikaat Koninklijk te voeren. De Ginkel Groep ontvangt dit predikaat vanwege het hondjarig bestaan en omdat het een bedrijf is dat op zijn gebied een zeer belangrijke plaats inneemt en van landelijke betekenis is.
Er zijn ongeveer 550 koninklijke bedrijven, instellingen en verenigingen in Nederland.
Eerder dit jaar is aan de Ginkel Groep de landelijke prijs 'Opleidingsbedrijf van het jaar 2003' toegekend in de sector groene ruimte, hoveniers en groenvoorziening.