Politie Midden- en West Brabant

Bekeuringen bij controles op noordelijke rondweg in Breda

Breda, 8 december 2003

Op de Noordelijke Rondweg (Crogtdijk, Nieuwe Kadijk en de Backer en Ruebweg) te Breda heeft het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant vanaf begin november tot heden weer verschillende verkeerscontroles gehouden. Dat gebeurde allereerst met behulp van 2 van de 5 gecombineerde snelheids- en roodlichtcameras in de vaste flitspalen waarbij 933 overtreders op film zijn vastgelegd. De hoogste snelheden werden gemeten op de Crogtdijk en Backer en Ruebweg, met resp. 110 en 123 km, waar 70 km is toegestaan. Mobiele snelheidscontroles door het Verkeershandhavingsteam op de helmgrasfeiten (helm, gordel, rood licht, alcohol, snelheid en overige gedragingen) leverden nog eens 536 bekeuringen op.

Van die 536 bekeuringen vielen er 511 voor snelheid. Bij verschillende controles met behulp van een camera op statief zijn 499 snelheidsovertreders geflitst. Bij controles, waarbij de lasergun gebruikt werd, gingen 12 hardrijders op de bon. Hier was de hoogst gemeten snelheid 113 km.
Verder kregen 2 automobilisten een bekeuring voor het rijden door rood, 2 bonnen werden uitgeschreven voor het niet dragen van de bromfietshelm, 5 weggebruikers kregen een bon voor het niet dragen van de verplichte autogordel. Veertien bromfietsers kregen een bon vanwege overschrijding van het toegestane vermogen. Eén automobilist werd nog bekeurd voor het niet handsfree bellen en 1 bromfietser werd beboet omdat hij zonder een geldige bromfietsverzekering reed.

De komende weken gaan de controles onverminderd voort.

Van de weggebruikers die in de maanden september en oktober zijn geflitst, krijgen er in totaal 2786 binnenkort een acceptgiro in de bus omdat ze te hard hebben gereden. Onder de geflitsten waren er verder 442 die door rood zijn gereden. En ook voor hen is er binnenkort post van het Centraal Justitieel Incassobureau. Ongetwijfeld zijn er verschillende bestuurders die een bon voor zowel rijden door rood als voor te hard rijden in de bus krijgen. Die onderverdeling is niet in aantallen weer te geven.

Bron: Jan Clarijs