Politie Gelderland-Midden

Arnhem - Arnhemmer betrapt met illegaal vuurwerk
Publicatiedatum: 08-12-2003

De politie heeft maandagnacht een 24-jarige Arnhemmer in zijn woonplaats betrapt op het bezit van illegaal vuurwerk. De man viel door de mand bij een routinecontrole, toen agenten hem omstreeks twee uur 's nachts over de Westervoortsedijk zagen rijden. In de kofferbak van zijn auto werden ondermeer twee dozen zogenoemde Chinese rollen aangetroffen. Ook werden enkele lawinepijlen en zogenoemde vlinders aangetroffen (zwaarder soort knalvuurwerk). Het aangetroffen vuurwerk bleek niet aan de in Nederland gestelde veiligheidseisen te voldoen in is in beslag genomen. Bovendien is het voor particulieren nog niet toegestaan vuurwerk voorhanden te hebben. De Arnhemmer werd aangehouden en is later na verhoor met een proces-verbaal naar huis gestuurd. De man had verklaard het vuurwerk in het buitenland gekocht te hebben voor eigen gebruik.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - man aangehouden na bedreigen horecaportier
Publicatiedatum: 08-12-2003

Een 31-jarige man uit De Steeg is zondagavond op de Varkensstraat in Arnhem aangehouden door de politie. De man wordt ervan verdacht een portier van een horecagelegenheid te hebben bedreigd met de dood. Ook zijn gezinsleden zouden het moeten ontgelden. De man was door de portier geweigerd in de zaak omdat hij in kennelijke staat van dronkenschap wachtenden voor de ingang zou hebben lastig gevallen. Kennelijk uit onvrede hierover zou de verdachte de portier vervolgens hebben bedreigd. Gewaarschuwde agenten troffen de man nog aan voor de zaak en hielden hem aan. De portier deed aangifte van de bedreiging.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - alcoholcontroles in het district

Publicatiedatum: 08-12-2003

Het verkeershandhavingsteam heeft zondag op verschillende plaatsen in het district Arnhem-Veluwezoom alcoholcontroles gehouden. Vier bestuurders werden daarbij betrapt terwijl ze met drank op achter het stuur waren gekropen. Het VHT controleerde in Doesburg, Dieren en Velp. Tussen 16.30 en 18.30 uur werd gecontroleerd in Doesburg op de Provincialeweg N317. In totaal 163 bestuurders moesten een blaastest ondergaan, een bestuurder kreeg een proces-verbaal omdat hij onder invloed reed met een alcoholpromillage van ruim anderhalf maal het wettelijke maximum. Op de Harderwijkerweg in Dieren controleerde het VHT tussen 19.30 en 22.00 uur. Onder 161 blaastesten bleken er twee bestuurders te hebben gereden onder invloed. Bij hen werden promillages gemeten van ruim een tot bijna anderhalf maal de wettelijk toegestane hoeveelheid. In Velp controleerde het VHT op de Zutphensestraatweg tussen 22.15 en 23.15 uur. Hier werden 29 bestuurder aan een blaastest onderworpen, wat in een geval leidde tot een proces-verbaal wegens rijden onder invloed. Er werd een promillage gemeten van bijna tweeënhalf maal het wettelijke maximum.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - belediging en bedreiging: 350 euro boete
Publicatiedatum: 08-12-2003

Een 21-jarige man uit Franeker, die zondagnacht op de Korenmarkt in Arnhem was aangehouden na belediging en bedreiging van een agent, heeft na overleg met justitie hiervoor een boete van 350 euro gekregen. De man hield zich zondagnacht na sluitingstijd van de café's hinderlijk op bij een politieruiter en weigerde op diens verzoek te vertrekken. Ook uitte hij beledigende taal naar de ruiter. Nadat hij was aangehouden zou hij een van de agenten, die hem overbrachten naar het politiebureau, enkele malen hebben bedreigd met de dood. De man bekende later wel een van de agenten beledigd te hebben maar wilde van de overige aantijgingen niets weten. Hij is na verhoor met een boete heengezonden. Niet betalen levert overigens een gang naar de rechter op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---