Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Hoogland, 8 december 2003

Nederland koploper in Europa met insulinepompje

'Oude' Disetronic Journaal
krijgt opvolger:
Roche Service Journaal

Volgende week verschijnt het nieuwe Roche Service Journaal als opvolger van het vertrouwde Disetronic Journaal, het Magazine over insulinepomptherapie dat in 1998 voor het eerst werd uitgebracht. De vernieuwing is een logisch gevolg van de overname van de divisie Infusiesystemen van Disetronic door Roche Diagnostics.

Sinds 1 september jl. worden alle insulinepompactiviteiten van Disetronic voortgezet door Roche Diagnostics, het bedrijf dat bij mensen met diabetes vooral bekend is door de Accu-Chek producten voor zelfcontrole van de bloedglucosewaarde. Het eerste Roche Service Journaal staat daarom voor een groot deel in het teken van de jongste ontwikkelingen. Aan het woord komen alle betrokkenen, zoals insulinepompgebruikers, behandelaars en medewerkers van Roche Diagnostics.

Toename insulinepompgebruikers

Het vertrouwde Disetronic Journaal heeft zich de afgelopen vijf jaar een duidelijke plaats verworven in de wereld van de insulinepomptherapie. Dit komt mede door de sterke toename van het aantal insulinepompgebruikers in Nederland: in 1995 waren dat er ongeveer veertienhonderd, nú zijn er ruim achtduizend mensen aan de insulinepomp. Van alle mensen met type 1 diabetes heeft tien procent een insulinepompje. Nederland is daarmee koploper in Europa, zo staat in het nieuwe Roche Service Journaal.

Uit een grote studie (Diabetes Control and Complications Trial, DCCT) is gebleken dat mensen met een insulinepompje gemiddeld een 0,2-0,4% lagere HbA1c hebben dan degenen die insuline krijgen toegediend met drie of meer injecties. Overigens wordt de insulinepomp ook steeds vaker gebruikt bij type 2 diabetes. De afgelopen jaren is het duidelijk geworden dat mensen met diabetes moeten streven naar normale bloedglucosewaarden (normoglykemie), om complicaties (retinopathie, nefropathie, neuropathie) zoveel mogelijk te vermijden.

Service

Het nieuwe blad van Roche Diagnostics draagt de naam Roche Service Journaal om aan te geven dat de service hoog in het vaandel staat. "Het is belangrijk dat mensen die een vraag stellen, op de juiste wijze en snel worden geholpen", zegt Jan Jager, manager van de business unit Consumer Systems, in het nieuwe Journaal. "Onze afdeling Customer Service is daarom behoorlijk uitgebreid, ook met vertrouwde medewerkers van Disetronic. Daarmee kunnen wij de pompgebruikers met raad en daad ter zijde staan."

Voor Jaap Stuut, de nieuwe manager Infusion Systems, staat één ding als een paal boven water: "Insulinepompgebruikers en hun behandelaars moeten zich bij Roche Diagnostics net zo op hun gemak voelen als voorheen bij Disetronic", aldus Jaap Stuut in het Roche Service Journaal.


---

Wat is een insulinepompje?

De insulinepomp is een apparaatje zo groot als een creditcard, dat via een slangetje verbonden is met het lichaam van de diabetespatiënt. Iedere drie minuten geeft het pompje een kleine hoeveelheid insuline af. Voor de maaltijden en in bijzondere omstandigheden (sport) kan de insulinedosering gemakkelijk worden aangepast. Dankzij deze continue subcutane insulinetoediening kunnen de bloedglucosewaarden van de diabetespatiënt beter in de hand worden gehouden, hetgeen de kans op complicaties (zoals aan ogen, nieren, voeten, hart en bloedvaten) verkleint. Overigens kan de pomp ook gedurende enige tijd worden afgekoppeld.


---


* Als u in het verleden abonnee was van het Disetronic Journaal, krijgt u het nieuwe Roche Service Journaal automatisch toegezonden.

* Bent u nog geen abonnee en heeft u belangstelling? Stuur dan een e-mail aan info@disetronic.nl, of bel gratis met de Customer Service van Roche Diagnostics, telefoon
0800-022 05 85.


---
Verzonden door
Herbschleb & Slebos, Actief in Communicatie
postbus 28.011 3828 ZG Hoogland
Kraailand 22 3828 HS Hoogland
telefoon (033) 4805709
fax (033) 4809145
e-mail gh@xs4all.nl