Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 december 2003

Rijden onder invloed

Automobilist met 1.9 promille achter stuur, rijbewijs ingevorderd

Hengelo

Maandagmorgen 8 december om ongeveer 03.10 uur werd op de Oude Molenweg in Hengelo een automobilist gecontroleerd. Hij bleek behoorlijk diep in het bekende glaasje te hebben gekeken. Hij, een 22 jr. Hengeloer, werd aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 1.9 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-159178)

Aanrijding met letsel

Fietster rijdt tegen voorzijde van auto

Westerhaar

Een 14 jr. meisje uit Vroomshoop reed zondagmiddag omstreeks 14.40 uur samen met twee vriendinnen over de Rozenstraat in Westerhaar. Bij de kruising met de Zonnedauwstraat, namen ze de bocht te ruim en de 14 jr. fietste daarbij tegen de reeds stilstaande auto van een 22 jr. bestuurder uit Westerhaar die aan kwam over de Zonnedauwstraat en de meisjes aan zag komen en stopte. De 14 jr. werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (bps: 03-159045)

Aanhouding i.v.m. ambtsbelemmering

Man aangehouden die zijn auto niet weg wil zetten, nadat hij deze voor een radarauto had geplaatst

Almelo

Zondagavond 7 december om ongeveer 18.55 uur meldde een politieman, die op de Plesmanweg in Almelo bezig was met een radarcontrole, dat een van de geflitsten zijn auto voor de politieauto - radarauto had geplaatst en deze niet weg wilde zetten. Hierdoor werd verdere controle belemmerd. Deze man, een 58 jr. Nijverdaller, werd ter plaatste aangehouden in verband met ambtsbelemmering. Ook na drie keer vorderen van het verplaatsen van zijn auto, weigerde hij dat. Aan het bureau is overleg geweest met justitie en wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-159103)

Aanhoudingen na mishandeling

Drie vrouwen aangehouden, na mishandeling met o.a. een ploertendoder

Enschede

Zondagavond 7 november om ongeveer 19.00 uur wordt gemeld dat in een woning aan de Gelderlandstraat in Enschede een vechtpartij had plaatsgevonden. Bleek dat de dochter van een van de partijen door het latere slachtoffer was geknipt. Dit haarknippen was niet naar wens geweest en de moeder kwam, samen met twee andere vrouwen verhaal halen. In eerste instantie was dit een woordenwisseling tussen de kapster, een 40 jr. Enschedese, en de moeder, een 27 jr. Enschedese. De woordenwisseling liep uit de hand, waarop door de 27 jr. een ploertendoder te voorschijn werd gehaald, waarmee zij de 40 jr. te lijf ging. Diverse verwondingen aan het hoofd waren het gevolg. De 56 jr. vriend van het slachtoffer sprong er tussen en kreeg daarop ook de volle lading. Hierop bemoeiden zich ook de twee andere vrouwen, Enschedeers van 38 en 56, zich ermee. De 56 jr. gebruikte daarbij een mes om bedreigingen te uiten. De drie verlieten daarop de woning aan de Gelderlandstraat, maar zijn in de loop van de avond in hun respectievelijke woningen aangehouden en aan het bureau opgesloten. Later op de avond zijn de drie voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De beide mishandelden doen in de loop van maandag de 8e, aangifte. (bps: 03-159105)

Aanhouding na belediging politiemensen

Man wordt tot twee keer toe bekeurd voor een verkeersovertreding en beledigd daarop de politiemensen

Enschede

Zondagmiddag 7 november rond 14.45 uur zien surveillerende politiemensen dat, naar later blijkt een 28 jr. automobilist uit Enschede, in de Prinsessetunnel in zijn woonplaats een verkeersovertreding pleegt. Het blijkt dat hij rechtdoor gaat over de Ripperdastraat en daarbij een lange rij wachtende passeert, door over de strook voor linksaf te rijden. Hiervoor wordt hij op de Kortenaerstraat aan de kant gezet en een bekeuring van 86 euro wordt hem uitgereikt. De 28 jr. vervolgt hierop, net als de politiemensen, zijn weg. Op de Haaksbergerstraat in Enschede passeerden de politiemensen de 28 jr. even later, waarop deze het nodig vond om een aantal keren te claxonneren. Hierop is hij opnieuw aan de kant gezet en werd hem nogmaals een bekeuring van 86 euro uitgeschreven voor het onnodig geluid maken. De 28 jr. vond dit niet leuk en begon daarbij de politiemensen de beledigen. Hiervoor werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij is afgehoord. Door justitie werd hem voor de belediging een bekeuring uitgedeeld van 220 euro. Na verhoor is hij heengezonden. (bps: 03-159046)

Alcoholcontroles

Op drietal plaatsen in Enschede werden bestuurders en bestuursters op alcoholgebruik gecontroleerd

Enschede

Tussen zondagmiddag de 7e december 16.30 uur en zondagavond tegen middernacht, werd in Enschede op een drietal plaatsen een alcoholcontrole uitgevoerd, waarbij 325 automobilisten en automobilistes werden gecontroleerd. Tussen 16.30 en 18.30 uur werd de controle uitgevoerd aan de Geessinkweg waar 1 bestuurder in overtreding bleek. Hij, een 59 jr. Enschedeer, saboteerde daarna duidelijk de ademanalyse, waarop een gemeentearts een bloedproef heeft afgenomen. In verband met het feit dat hij behoorlijk veel had gedronken, is zijn rijbewijs ingevorderd. Tussen 19.30 en 21.00 uur werd de controle voortgezet op de Varviksingel, hier werden geen overtredingen geconstateerd. Tussen 21.30 en middernacht werd er daarop gecontroleerd aan de Elsbeekweg. Hier werd bij 4 automobilisten en 1 automobiliste geconstateerd dat ze te veel hadden gedronken. Meegenomen naar het bureau voor de ademanalyse werd een 49 jr. Enschedese, die 0.77 promille blies en een bekeuring van 190 euro kreeg uitgereikt. Ditzelfde lot kregen een 45 jr. man uit Enschede met 0.65 promille, een 51 man uit Enschede met 0.6 promille en een 57 jr. Enschedeer ook met 0.6 promille. Een 48 jr. Enschedeer blies 0.85 promille en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-159150)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --