Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 8 december 2003

Inside Technology verwerft distributie van Vbrick Systems.

Inside Technology B.V. heeft met Vbrick Systems een contract afgesloten voor de distributie van hun producten in de Benelux.

Vbrick Systems is gevestigd aan de oostkust van Amerika en gespecialiseerd in streaming video en VOD oplossingen voor zowel MPEG1, 2 als MPEG 4. Het producten pakket bestaat uit een uitgebreid programma van systemen waarbij gebruik gemaakt wordt van eigen ontwikkelingen die zijn geïntegreerd in complete systemen waarbij men zich onderscheidt in het leveren van compacte totaaloplossingen.

Geïntegreerde systemen

De systemen bestaat uit combinaties van MPEG1, 2 en MPEG 4 encoders en decoders voor 24 x 7 gebruik waarbij men dit tevens vanwege de lage "latency "van minder dan 180 msec. ook kan inzetten voor Video conferencing toepassingen.

ISMA MPEG4 alsmede Windows media

De Vbrick systemen kunnen worden geleverd als enkel of dubbel encoder/decoder systeem of in een combinatie van MPEG1 of 2 encoders maar ook samen met MPEG 4 oplossingen waardoor men video in hoge kwaliteit MPEG 2 over een lokaal netwerk kan streamen maar tevens in een ISMA MPEG 4 formaat over het internet. Naast dit ISA MPEG 4 compliant formaat zijn er ook oplossingen voor live transcoderen van MPEG 1of 2 streams naar Windows Media formaat (.mwv) voor zowel IP multicast als unicast toepassingen in bitrates van 20 Kbit/sec tot 1 Mbit/sec.

Stream player is een software programma wat te gebruiken is bij zowel live als VOD files. Het is een Plug in voor de Windows Mediaplayer en stelt de gebruiker in staat om naar MPEG 2 of MPEG 4 bestanden te kijken maar deze ook op te slaat bij een VOD toepassing . De functionaliteit is gelijk als die van een videorecoder dus play, pause, stop etc. Bij de player wordt ook een programma gids getoond zodat men kan zien welke programma's er beschikbaar zijn of komen.

Naast de verschillende combinatie van encoder en decoders levert Vbrick ook VOD server's en Ethernet Settop boxes.

Voor datasheets , foto's of andere informatie kunt u contact op nemen met:

Inside Technology BV

Fortranweg7
3821 BK Amersfoort
tel: 033-4558524
fax : 033-4558310
Internet: www.inside.nl
E-mail; info@inside.nl

---- --