Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT APELDOORN


8 december 2003



Boete voor dronken automobilist


De politie heeft zondagavond een 25-jarige automobilist uit Apeldoorn een boete gegeven voor het rijden onder invloed van alcohol. De politie controleerde de man rond 20.45 uur op de Gildenlaan en constateerde dat hij alcohol gedronken had. De man blies op het bureau een promillage van 0,6. Dit leverde hem een boete van 190 euro op.



Diefstal auto na inbraak


Inbrekers hebben in het weekeinde na bezoek aan een woning aan de Bosweg een auto meegenomen die voor de woning geparkeerd stond. De daders braken een raam open en doorzochten de hele woning. Zij namen onder meer een televisietoestel, fotocamera's, leren jassen, sieraden en geld mee. Zij troffen bovendien de sleutels aan van een zwarte Mercedes ML 270 CDI en namen de auto mee. Het kenteken van de gestolen auto is 73-HX-NN. De bewoners ontdekten zondagavond laat de inbraak en deden aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.



Diefstal van banden en velgen


Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag van een bedrijf aan de Tweelingenlaan van een aantal auto's de velgen en banden gestolen. De dieven knipten een gat in het hek, braken een auto open en haalden de krik eruit. Vervolgens werd een aantal auto's opgekrikt en van vier auto's verdwenen de aluminiumvelgen en diverse banden. Bovendien verdwenen uit een auto de airbags.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --