Gemeente Dordrecht


---

Festiviteiten ter gelegenheid van de geboorte van de dochter van Z.K.H. de Prins van Oranje en H.K.H. Prinses Máxima der Nederlanden.

Vincent Brinkhof
Ter gelegenheid van de geboorte van de dochter van Z.K.H. de Prins van Oranje en H.K. H. Prinses Máxima der Nederlanden worden er in samenwerking met het Centraal Comité Oranjedag Dordrecht diverse festiviteiten georganiseerd.

Op maandag 8 december wordt er van zonsopgang tot zonsondergang de Nederlandse vlag met oranje wimpel vanaf de gemeentelijke gebouwen gevoerd. Daarnaast worden van 12.00 tot 12.15 uur de klokken van de Grote Kerk geluid. Namens het college van B&W en de gemeenteraad van Dordrecht wordt er een felicitatiebrief aan het prinselijk paar gezonden.

Op zaterdag 13 december om 10.30 uur tekent burgemeester R.J.G. Bandell als eerste het officiële felicitatieregister in de hal van het Stadhuis van Dordrecht.
Het felicitatieregister is uitgevoerd in de vorm van een grote, oranje slab met een breedte van 4 meter en een lengte van16 meter. De slab, een idee van het Centraal Comité Oranjedag Dordrecht, is geproduceerd door de Dordtse firma Invista Nederland BV.
Na ondertekening door de burgemeester heeft de Dordtse bevolking van 10.30 tot 17.00 uur de gelegenheid om in de hal van het Stadhuis dit bijzondere felicitatieregister te tekenen. Belangstellenden krijgen door Haust BV beschuit met muisjes aangeboden.

De leden van het Drum & Bugle Corps Jong Jubal verzorgen aanstaande zaterdag een optocht. Om 09.45 uur vertrekt het muziekkorps vanaf de Merwekade om na een korte route door de binnenstad om 10.30 uur op het Stadhuisplein te arriveren. Na het spelen van het Wilhelmus tekenen ook de leden van Jong Jubal het felicitatieregister.

Ter gelegenheid van de geboorte van het prinsesje zal burgemeester R.J.G.Bandell een koningslinde planten. Deze feestelijke gebeurtenis zal zeer waarschijnlijk op 30 april a.s. plaatsvinden op een nog nader te bepalen locatie.