Gemeente Dordrecht


---

Kunststukje van de week te bezoeken in Stadskantoor

Vincent Brinkhof
Het Kunststukje van de week is vanaf december 2003 te bezoeken in Het Stadskantoor, Spuiboulevard 300. De oude locatie in het Dordts Archeologisch Centrum aan de Gravenstraat is moeilijk te bereiken voor toeristen en te klein voor tentoonstellingen. Het Stadskantoor is momenteel de perfecte plek: voor iedereen van jong tot oud, van Dordtenaar tot toerist, is het uitstekend bereikbaar.

Tot 15 januari staat de colfslof in de hal van het Stadskantoor. In de 13e eeuw was het colfspel al erg populair. Bij het spel werd in die tijd, gebruik gemaakt van een houten stok en een houten bal. Vanaf de 17e eeuw werd de verbrede, omgebogen onderkant van de houten (colf)stok bekleed met een loden omhulsel, de colfslof. In 1995 is deze colfslof opgegraven bij de oude kademuur aan de kop van de Wijnstraat.

Het Dordts Archeologisch Centrum verrast iedere maand een groot publiek met een andere, bijzondere archeologische vondst. Het kunststukje van de week is te vinden in de hal voor de Stadswinkel. De openingstijden van het Stadskantoor zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 17.30 uur, en donderdag avond van 18.00 uur - 19.30 uur.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.dordrecht.nl/archeologie