Gemeente Hoogeveen


---

8 december 2003

KPN kondigt nieuw ADSL-beleid aan in Hoogeveen

KPN gaat komende woensdag in Hoogeveen nieuw ADSL-beleid voor dunbevolkte gebieden aankondigen. Twee directeuren van KPN zijn aanwezig tijdens een bijeenkomst bij autobedrijf Wemmenhove op Buitenvaart, te weten Visser (KPN Noord) en Driessen (Breedband). Directeur Consumentenmarkt dhr. Bosman zal via een internet-videoverbinding een toelichting geven vanuit Den Haag. De verwachting is dat vooral het noorden zal profiteren van de nieuwe koers.

Onder het motto 'ADSL rondom Hoogeveen? Samen staan we sterk!' heeft de gemeente afspraken gemaakt met KPN, naar aanleiding van een verzoek van dhr. Wemmenhove van het gelijknamige autobedrijf, voor ADSL op Buitenvaart. Burgemeester Urlings zal dhr. Wemmenhove daar woensdag voor bedanken.

Inmiddels is de telefooncentrale in Nieuweroord geschikt gemaakt voor ADSL. KPN streeft ernaar de telefooncentrale in Nieuwlande nog dit jaar gereed te hebben. Over de telefooncentrale in Pesse en andere regionale centrales is op dit moment nog niks bekend, wellicht wel op 10 december.

Ook een vertegenwoordiger van de vereniging van Plaatselijke Belang Nieuweroord zal spreken. Verder zal projectpartner Rovecom ICT aanwezig zijn.

De bijeenkomst woensdag 10 december is van 17.00 tot ongeveer 18.00 uur aan Buitenvaart 2102. Iedereen is van harte welkom.

© Copyright Gemeente Hoogeveen