Ingezonden persbericht

Impactec-applicatie zet analysekracht ProClarity in voor kostenbesparingen

ImpacTelecom analyseert en monitort telecomkosten bedrijven

's-Hertogenbosch, 8 december 2003 - Het Belgische softwarehuis Impactec baseert zijn analyse- en monitoringtool voor telecommunicatiekosten op de krachtige analysefunctionaliteit van ProClarity, leverancier van analytische softwareoplossingen voor beslissingsondersteuning. Met deze op ProClarity gebaseerde tools krijgen bedrijven snel en makkelijk volledig inzicht in de opbouw van hun telecomkosten en kunnen ze maatregelen nemen om deze terug te dringen.

ImpacTelecom monitort het telecomgebruik en de bijbehorende kosten voor bedrijven. Naast het traceren van de belangrijkste indicatoren signaleren de tools potentiële probleemgebieden en aandachtspunten. Dit is mogelijk door de analyse van transactiedata, zoals tijd, datum, gespreksduur, kosten en nummergegevens. Deze gegevens worden met behulp van de analysemogelijkheden van ProClarity gegenereerd uit elektronische telecomfacturen en gecombineerd met andere interne bedrijfsdata. Deze data varieert van de afgesproken telefoontarieven en aan medewerkers gekoppelde nummers tot en met specifieke restrictie- en autorisatieparameters.

"We maken gebruik van de ProClarity-technologie omdat het bedrijf als enige een business intelligence tool biedt, die data van verschillende soorten gebruikers en applicaties logisch kan verwerken. Daarbij is ProClarity eenvoudig te implementeren en heeft het een gebruikersvriendelijke, intuïtieve gebruikersinterface", zegt Yves de Gloire, Managing Director en oprichter van Impactec. "Door de belangrijkste indicatoren te traceren en te monitoren, kunnen gebruikers grote hoeveelheden uiteenlopende informatie efficiënt verzamelen, structureren en analyseren. Op basis van de diepgaande analyses zijn managers in staat hun bedrijf en de bedrijfsvoering beter te doorgronden en kunnen ze waar nodig processen bijsturen. Een andere uitdaging is de toegang tot de verwerkte data. Ook daarin voorziet ProClarity, omdat het zowel de analytische als de presentatiefunctionaliteit biedt."

Impactec gebruikt de krachtige analysefunctionaliteit van ProClarity ook in andere oplossingen. Bedrijven met een grote vloot auto's of bedrijfswagens kunnen met ImpacTransport alle auto-gerelateerde kosten, zoals lease, huur, kilometers, brandstof, verzekering en onderhoud, monitoren. Bovendien heeft Impactec applicaties voor het beheer van de bedrijfscreditcards en een voor het monitoren van consultancyactiviteiten, die beschikbaar komen in de loop van 2004.


---

Over ProClarity Corporation
ProClarity levert analytische softwareoplossingen die de snelheid vergroten waarmee bedrijven gefundeerde beslissingen nemen en op basis daarvan de bedrijfsprestaties verbeteren. ProClarity levert vanaf 1995 innovatieve analyseoplossingen aan Global 3000-bedrijven. ProClarity verzekert ze van een maximale ROI op technologie-investeringen en van oplossingen op maat voor bedrijfs- en beslissingsprocessen. Het hoofdkantoor van ProClarity staat in Boise, Idaho (VS), en het bedrijf heeft regionale verkoop- en servicekantoren in Europa en Azië. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. ProClarity ondersteunt momenteel ruim 1.600 klanten wereldwijd. De analyseoplossingen van ProClarity helpen bedrijven als ABN AMRO, AT&T, GE Capital, Reuters, Reckitt Benckiser, Kerry Foods, Siemens, Scottish & NewCastle Retail en Telewest bij het meten, voorspellen en optimaliseren van hun bedrijfsprestaties door het faciliteren van betere samenwerking en accurater beslissingen.

Ingezonden persbericht