Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK



8 december 2003



Zelhem, Voorlichting wet PBOR.

Op maandag 1 december 2003 heeft de politie van het Team Zelhem 's middags voorlichting gegeven over de Wet PBOR. (Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus.


Voor het bijwonen van deze voorlichting waren horecaondernemers en organisatoren van evenementen uitgenodigd van de gemeenten Hengelo Gld. Hummelo en Keppel en Zelhem. Ongeveer 45 mensen bezochten de voorlichting. Tijdens deze voorlichting werd uitbreid in- gegaan op de onderwerpen horecaportiers en evenementen beveiliging. Wanneer zijn deze mensen nodig en welke eisen zijn hieraan gesteld?


http://www.svh.nl/ en http://www.minjust.nl/borgan/dbz. of contact opnemen met desbetreffende gemeente en politie team Zelhem 0900-8844.


Zelhem, parkeerverbodzone op de Markt.

De herinrichting van de Markt in Zelhem is nagenoeg klaar. De bestrating ligt er in, de bankjes staan er en de verkeersborden zijn ook geplaatst.
Naast het feit dat de Markt een eenrichtingsweg geworden is, mag je er alleen nog inrijden komende vanaf Ruurlo. Op de gehele Markt is een parkeerverbodzone van kracht. Met andere woorden, tussen de Hengeloseweg en de Smidsstraat mogen geen auto's geparkeerd worden. Het zal in het begin wel even wennen zijn, zoveel ruimte en toch geen auto's.


Doetinchem - onder invloed

Een 30 jarige automobilist uit Doetinchem heeft zondagavond, rond 23.00 uur, op de Sicco Mansholtweg twee verkeerszuilen omver gereden en is vervolgens doorgereden. Agenten konden het spoor van koelvloeistof volgen tot aan de woning van de man. De auto was flink beschadigd en de radiateur was lek. Bleek dat de man had gedronken en hij blies op bureau 1,3 prom. Het rijbewijs is ingevorderd en proces verbaal wordt opgemaakt.



Hummelo - amazone en pony gewond


Een 13 jarig meisje uit Hummelo is gisteren op de Broekstraat gewond geraakt. In de berm van de Broekstraat liep een pony met een amazone. De pony schrok ergens van, net op het moment dat er een auto passeerde. Het dier begon te steigeren en kwam daarbij boven op de auto terecht. De amazone viel in de berm. Zij is met een pijnlijke heup overgebracht naar het ziekenhuis. De pony had verwondingen en deze zijn door de dierenarts gehecht. De automobilist, een 23 jarige inwoner uit Doetinchem, bleef ongedeerd.



Groenlo - onder invloed


Een 50 jarige automobilist uit Groenlo blies vannacht, om 0.00 uur, bij controle 0,6 prom. In verband met recidive wordt proces verbaal opgemaakt.



Winterswijk - inbraak in zwembad


Afgelopen nacht is ingebroken in het zwembad aan de Jaspersweg. Men heeft een raam geforceerd om binnen te komen. Het is niet bekend of er iets is weggenomen. Wel lag er buiten een boormachine, afkomstig uit het zwembad.



Aalten - containerbrand


In een papiercontainer op een bedrijfsterrein aan de Derde Broekdijk is zondagmiddag rond 17.00 uur brand ontstaan. De brandweer heeft de brand geblust. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --