Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK



8 december 2003



Zutphen - schoorsteenbrand


In een woning aan de Buitensingel is zondag, rond 18.10 uur, schoorsteenbrand ontstaan. Er was een enorme rookontwikkeling op straat en in de woning. De brandweer arriveerde met een hoogwerker en heeft de brand geblust. Volgens de brandweer was de schoorsteen langere tijd niet goed schoon gemaakt. De bewoner had dit jaar twee maal de schoorsteen schoongemaakt met een doe het zelf set, maar dat blijkt kennelijk niet afdoende. Toch maar weer laten vegen.



Lochem - matras in brand


In een appartement aan de Tramstraat is vannacht, omstreeks 01.50 uur, een matras gaan branden. De 66 jarige bewoonster had rond 23.30 uur nog een sigaret gerookt in bed en was vervolgens in slaap gevallen. Kort daarop werd ze wakker en had de inmiddels smeulende matras geblust. Hierna was ze gaan slapen. Omstreeks 01.50 uur werd ze wakker en bleek dat de gehele slaapkamer gevuld was met rook omdat de matras opnieuw was gaan smeulen. Hierop belde ze de brandweer.


De brandweer heeft de matras uit de woning verwijderd en deuren en ramen open gezet om te ventileren. Naast de schade aan de matras is er verder geen schade ontstaan. In de woning hing een zodanige brandlucht dat de bewoonster voor de nacht in een hotel werd ondergebracht.



Zutphen - tonen middelvinger kost 130 euro


De officier van justitie in Zutphen heeft vandaag een 20-jarige automobilist uit Gorssel een schikkings-voorstel gedaan van 130 euro voor het opsteken van zijn middelvinger naar een medewerker van het Verkeershandhavingsteam. Het incident deed zich vrijdagavond 5 december omstreeks 20.00 uur voor op de Deventerweg. Kennelijk stoorde de jongeman zich aan de controle en ging met z'n auto tegenover de radarauto staan en stak z'n middelvinger uit het geopende raam naar de controleur. Aan de hand van het kenteken is de jongeman diezelfde avond nog verhoord.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --