Ingezonden persbericht


Persbericht

8 december 2003

Video en krant sluiten Jaar van de Straatmaker af

Ter afsluiting van het Jaar van de Straatmaker heeft WERKGOED de video GOEDSTRAATWERK en de krant Straatmakersnieuws uitgebracht. De video en de krant vielen op 5 december door de brievenbus bij de ruim 9.000 straatmakers en 2.000 bestratingsbedrijven van Nederland. Ook opdrachtgevers (gemeenten, provincies, waterschappen, Rijkswaterstaat), arbodiensten, opleiders en andere betrokken partijen hebben de krant en de video ontvangen.

Martin van Waardenberg (bekend van de "Dat zeg ik, Gamma" -reclame) speelt in de video GOEDSTRAATWERK een straatmaker die aandacht vraagt voor meer inzet van

mechanische hulpmiddelen. Hij kruipt tevens in de rol van opdrachtgever en ontwerper en wijst alle partijen -van opdrachtgever tot uitvoerder- op hun verantwoordelijkheid. Door de juiste keuzes te maken is het vaak mogelijk om mechanisch te straten of lichtere materialen te gebruiken. De boodschap is duidelijk: niet alleen straatmakers, maar ook ontwerpers, opdrachtgevers en aannemers moeten meewerken aan minder bukken en tillen.

Straatmakersnieuws

De krant Straatmakersnieuws bevat 12 pagina's productnieuws, informatie over machines en gereedschappen en praktische tips, aangevuld met achtergrondinformatie over de gezondheidsrisico's van het straatmakersvak. Werkgevers, werknemers en hun familie komen zo meer te weten over de mogelijkheden om straatwerk gezond en veilig uit te voeren.

Jaar van de Straatmaker

In het kader van WERKGOED is 2003 uitgeroepen tot het Jaar van de Straatmaker. In dit themajaar zijn verschillende activiteiten ontplooid om gezond en veilig werken in de bestratingsbranche te stimuleren. In september werd bij SBW in Harderwijk de landelijke Dag van de Straatmaker georganiseerd. Zo'n 2.000 bezoekers konden daar machines en gereedschappen voor straatwerk zelf in de praktijk uitproberen.

Exemplaren van de video en de krant kunt u aanvragen via info@werkgoed.nl, onder vermelding van "GOEDSTRAATWERK". Geef hierbij s.v.p. het verzendadres aan en hoeveel exemplaren u wenst te ontvangen.

WERKGOED is de projectnaam van het Arboconvenant Bouw, waarmee overheid, werkgeversorganisaties en vakbonden samen gezond werken in de bouw stimuleren. Doelstellingen van WERKGOED zijn minder bukken en tillen, minder blootstelling aan kwartsstof en oplosmiddelen en een lagere werkdruk. De boodschap van WERKGOED:

'Door goed op je lijf te letten en het hoofd erbij te houden, blijf je gezond en lever je beter werk af.'

Noot aan de redactie, niet bestemd voor publicatie: Neem voor meer informatie contact op met communicatieadviesbureau DeJong&Verder, via e-mail: info@dejongev.nl, of telefoon (0344) 65 25 20. Beschikbaar zijn een algemene folder over WERKGOED en het logo.