Ingezonden persbericht

Nederlandse werknemer gebruikt zakelijke e-mail ook veelvuldig privé

Slechts 23 procent van bedrijven reserveert meer dan 10 procent van dataopslag voor mail

Amsterdam, 8 december 2003 - Meer dan de helft van de Nederlandse bedrijven denkt dat meer dan één op de vijf e-mails binnen de onderneming privé-gerelateerd is. Dit blijkt uit een recent onderzoek in opdracht van Hitachi Data Systems (HDS), dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT). Daarmee voert het Nederlandse bedrijfsleven de ranglijst aan binnen Europa. Gemiddeld in Europa heeft 22,6 procent van de bedrijven te maken met meer dan 20 procent privé-e-mail.

Nieuwe regelgeving stimuleert bedrijven om alle e-mailberichten minimaal drie jaar te bewaren. Daardoor legt privé-e-mailverkeer een enorme druk op de dataopslagsystemen. Het is dan ook opmerkelijk dat slechts 23 procent van de Nederlandse ondernemingen meer dan 10 procent van de storage-capaciteit reserveert voor e-mail: het laagste percentage in Europa.

Analisten van IDC verwachten dat het aantal e-mails dat per dag verstuurd wordt, van 9,7 miljard in 2000 zal groeien tot 35 miljard in 2005. "Bedrijven zijn terughoudend met het nemen van draconische maatregelen om het e-mailgedrag van medewerkers in de hand te houden. Toch zoeken ze manieren om e-mail-content efficiënt op te slaan", zegt Nick Howe, Global Solution Services Director (EMEA) bij Hitachi Data Systems. "Met de nieuwe regelgeving voor e-mailarchivering worden bedrijven die hier niet in slagen, geconfronteerd met enorme rekeningen voor opslag. Dit onderzoek toont aan dat e-mailopslag een niet te vermijden onderwerp is, dat grote delen van de kostbare IT-middelen belast."

Driekwart van de ondervraagde IT-managers gaf aan dat e-mail meer dan vijf procent van de totale storage-capaciteit besloeg. Een kwart van de respondenten gaf aan dat dit percentage 20 was, terwijl 10 procent dit aandeel nog hoger inschatte met 40 procent als maximum. In Nederland gaf 23 procent van de respondenten aan dat meer dan 10 procent van de opslagcapaciteit voor e-mail gereserveerd was.


---

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems zet haar wereldwijde R&D-faciliteiten in om storage-oplossingen te ontwikkelen op basis van de beste technologieën met de prestaties, beschikbaarheid en schaalbaarheid die de ROI van klanten maximaliseren en risico's tot een minimum beperken. Door onze focus op de klant bij het leveren van de beste hardware, software en services van Hitachi en onze partners zijn we in staat de business van onze klanten optimaal te ondersteunen. Hitachi Data Systems heeft 2.700 medewerkers en levert direct en via resellers aan ondernemingen en overheden in meer dan 170 landen. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems. Meer informatie: www.hds.com

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd. (NYSE: HIT) heeft haar hoofdkwartier in Tokio, Japan, en is een toonaangevend, wereldwijd opererend elektronicaconcern met circa 340.000 medewerkers. In het boekjaar 2002 (dat eindigde op 31 maart 2003) werd een geconsolideerde omzet behaald van 68,3 miljard dollar. Het bedrijf biedt een brede reeks van systemen, producten en diensten in marktsectoren als informatiesystemen, elektronische apparatuur, industriële systemen, consumentenproducten, materialen en financiële diensten. Meer informatie over Hitachi is beschikbaar op de website www.hitachi.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Hitachi Data Systems
Cees Heikamp
Tel: +31 (0)20 65 09 311
E-mail: cees.heikamp@hds.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Cas Heuvelmans
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl