Radio Nederland Wereldomroep


8 december 2003
Gepubliceerd op

Ook Nederlanders in het buitenland volgen geboorte prinses live via Wereldomroep en BVN-TV

De Wereldomroep heeft onmiddellijk na de geboorte van de prinses haar programmering op radio, televisie (BVN-TV) en internet aangepast. BVN-TV schakelde direct over naar de uitzending van de gezamenlijke publieke omroep en zal tot en met de aangifte alle gezamenlijke uitzendingen van de NOS uitzenden. Met extra lange nieuwsuitzendingen heeft de Wereldomroep Nederlanders in het buitenland van de geboorte op de hoogte gebracht. De aangifte is ook via de Wereldomroep op de voet te volgen. De meest actuele informatie en uitzendgegevens staan op www.wereldomroep.nl en op www.bvn.nl.

BVN-TV
Doordat BVN-TV zondagmiddag direct overschakelde naar de uitzending van de gezamenlijke publieke omroep, waren de eerste beelden van de geboorte ook via BVN-TV op de Argentijnse televisie te zien. BVN-TV is een samenwerkingsverband van de Publieke Omroep, de VRT en de Wereldomroep en zendt uit in meer dan 110 landen. Programmaleider Pieter Landman van BVN-TV: "Met name in Afrika, Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland en natuurlijk op de Nederlandse Antillen en Aruba is massaal naar BVN-TV gekeken."

Radio
De Nederlandstalige radio-uitzendingen van de Wereldomroep doen verslag van alle gebeurtenissen en de aangifte. Met de inzet van extra korte golf zenders zal de Wereldomroep haar bereik vergroten. Ook de Caribische afdeling houdt haar luisteraars op de Antillen, in Aruba en Suriname van de gebeurtenissen op de hoogte. In de verschillende vreemde talen van de Wereldomroep worden luisteraars in het buitenland op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen.

Internet
Direct na het bekendmaken van de geboorte zijn de homepages van de Wereldomroep aangepast. Nederlanders in het buitenland kunnen de gebeurtenissen volgen via real audio en achtergrondreportages.

De Wereldomroep is de internationale publieke omroep van Nederland. Via radio, televisie en internet biedt de Wereldomroep nieuws, informatie en cultuur in het Nederlands, Engels, Spaans, Indonesisch, Portugees, Frans en Papiamento aan miljoenen mensen over de hele wereld. Bovendien promoot de Wereldomroep muziek van Nederlandse bodem in het buitenland. RNTC, verbonden aan de Wereldomroep, verzorgt trainingen en geeft media-adviezen aan partnerstations in ontwikkelingslanden. Meer informatie over de Wereldomroep staat op www.wereldomroep.nl.