Politie Zaanstreek-waterland




Trouwring gevonden

Op zaterdag 6 december 2003 rond 15.00 uur heeft een voorbijganger een trouwring gevonden op de Westzijde in Zaandam, ter hoogte van de winkel van Mamminette. Het betreft een smal model ring, gezien de maat vermoedelijk een herenring, met inscriptie: "MAUDY 20-7-74 / 25 -9-74". De eigenaar kan de ring afhalen bij het politiebureau aan de Wilgenstraat in Zaandam.

15:39 07-DEC-03
loc.: OOSTZAAN, A8

Politie zoekt getuigen van dodelijk verkeersongeval

De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval op de A8 richting Purmerend waarbij een 44-jarige man uit Hem is verongelukt. Rond 15.30 uur raakte een auto met daarin twee inzittenden door nog onbekende oorzaak in de berm en sloeg daar over de kop. De 44-jarige man raakte bekneld en moest door de brandweer uit de auto worden gehaald. Hij werd ter plaatse gereanimeerd, maar is later in het VU ziekenhuis in Amsterdam overleden. Het andere slachtoffer, een 40-jarige man uit Avenhorn, werd met onbekend letsel overgebracht naar het Lucas ziekenhuis in Amsterdam.
Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. Getuigen worden daarom verzocht te bellen met politiewijkteam Landsmeer/ Oostzaan via 0900-8844.

06:08 08-DEC-03
loc.: PURMEREND, NIEUWSTRAAT

Ramkraak op kledingwinkel

Onbekenden hebben vanmorgen voor ongeveer E 300,- aan kleding gestolen uit een winkel. Buurtbewoners werden wakker van een knal en glasgerinkel. Er bleek een auto tegen de voorpui van de winkel aangereden te zijn. Eén of meer daders zijn vervolgens via het ontstane gat in de etalageruit naar binnen gegaan en hebben kleding weggenomen. Vervolgens is de auto weggereden, vermoedelijk in de richting de Westerstraat.

10:58 08-DEC-03
loc.: LANDSMEER, NOORDEINDE

Auto weg na woninginbraak

Terwijl de bewoners lagen te slapen, is bij een inbraak in een woning geld, een fotocamera en een videocamera gestolen. Daarnaast werden autosleutels en de bijbehorende auto meegenomen. De diefstal vond plaats tussen 01.30 uur en 06.30 uur. Men kwam binnen door een raam te verbreken.


Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-081203


19:45 05-DEC-03
ZAANDAM, A F D SAVORNIN LOHMANSTR

Drankrijder opnieuw betrapt

Vrijdagavond werd op de A.F.D. Savornin Lohmanstraat in Zaandam een 71-jarige drankrijder uit Hoorn aangehouden. De man had een alcoholgehalte van 510 ug/l en kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal. De man was vorig jaar ook al eens aangehouden voor het rijden onder invloed. Een uur later werd ook een 31-jarige man uit Koog aan de Zaan aangehouden omdat hij onder invloed van soft-drugs reed. De man werd met een joint achter het stuur van zijn auto betrapt. Op het politiebureau werd een bloedproef afgenomen. De man kreeg een rijverbod van twaalf uur, een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

22:45-01:00 06/07-DEC-03
PURMEREND, GEDEMPTE SINGELGRACHT

Bromfietser onder invloed

Op de Gedempte Singelgracht in Purmerend werd zaterdagavond en -nacht een alcoholcontrole gehouden, gericht op bestuurders van bromfietsen. Zestien bromfietsbestuurders moesten een blaastest doen. Een 18-jarige bromfietser uit Purmerend kreeg een proces-verbaal omdat hij een alcoholgehalte van 250ug/l had. Een 35-jarige Purmerender weigerde mee te werken aan de blaastest op straat. De bromfietser moest mee naar het politiebureau en daar bleek dat hij (niet teveel) gedronken (0,0 ug/l) had. Naast bromfietsers werd ook bij een dertigtal automobilisten een blaastest afgenomen. Geen van de automobilisten had teveel gedronken.
Elf bromfietsers en een passagier kregen nog een boete voor het rijden zonder helm, het niet bij zich hebben van het bromfietscertificaat, het rijden op het voetpad en het voeren van oranje (in plaats van gele) vlakken. Eén bromfietsbestuurder kreeg een boete omdat hij nog geen 16 jaar was.

19:00-21:30/ 00:48 06,07-DEC-03
ZAANDAM, DE WEER/PEPERSTRAAT

Alcoholcontrole

Op de Weer in Zaandam werd zaterdagavond een verkeerscontrole gehouden. In totaal 82 bestuurders werden gecontroleerd op het rijden onder invloed. Geen van allen had teveel gedronken. Wel werden vier hardrijders betrapt, de snelste reed 90 km per uur. Een bestuurder die onnodig mistlicht voerde, werd ook bekeurd. Even na middernacht werd op de Peperstraat opnieuw een alcoholcontrole gehouden. Een 40-jarige vrouw uit Oostzaan werd aangehouden. De automobiliste had bijna tweeëneenhalf keer zoveel drank op (530 ug/l) als toegestaan en kreeg een proces-verbaal.
Op de Wandelweg in Wormerveer werden zondagavond tussen 18:30 uur en 20:30 uur 89 bestuurders gecontroleerd. Hier had niemand te diep in het glaasje gekeken.

20:46 07-DEC-03
WIJDEWORMER, A7

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Een 64-jarige man uit België werd zondagavond op de A8 in Zaandam aangehouden wegens het rijden onder invloed. Een getuige zag de auto van de man slingerend over de A7 in Wijdewormer rijden waarop hij direct de politie waarschuwde. De getuige volgde de drankrijder tot aan het pompstation waar de man stopte om naar het toilet te gaan. Bij zijn terugkomst namen de inmiddels gearriveerde agenten de man een blaastest af. De bestuurder bleek inderdaad veel te veel te hebben gedronken. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij had de alcohollimiet tweeëneenhalf keer overschreden (580 ug/l) en moest zijn rijbewijs inleveren.

17:24 06-DEC-03
KROMMENIE, PADLAAN

Teveel gedronken

Een 52-jarige man uit Zaandijk werd zaterdagavond op de Padlaan in Krommenie aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man had tweeëneenhalf keer zoveel drank op (565 ug/l) als toegestaan en kreeg een proces-verbaal. De man was vijf jaar geleden ook al eens aangehouden toen hij met een slok op achter het stuur van zijn auto zat.

13:30-16:15 07-DEC-03

MONNICKENDAM, PURMERENDERWEG

PURMEREND, GROTENHUYSWEG

Verkeerscontrole

Zeven medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden zondagmiddag een verkeerscontrole op de Purmerenderweg in Monnickendam en op de Grotenhuysweg in Purmerend. In Monnickendam werden drie boetes uitgedeeld voor te hard rijden, het niet dragen van de gordel en het hebben van een verlopen keuringsbewijs. In Purmerend werden tien mensen bekeurd. Zes bestuurders droegen geen gordel, twee bromfietsers reden zonder helm en een bromfietser had geen bromfietscertificaat en één automobilist reed te hard.

09:35-12:20 06-DEC-03
MIDDELIE, PROVINCIALEWEG N247

Veertig km per uur te hard

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg n247 in Middelie werd zaterdagochtend een hoogste snelheid gemeten van 122 km per uur. Twaalf procent van alle bestuurders hield zich niet aan de snelheidslimiet van 80 km per uur.

09:15-12:15 06-DEC-03
ASSENDELFT, PROVINCIALEWEG PURMEREND-BUITENHUIZEN

Veertig km per uur te hard

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen (N246) in Assendelft werd zaterdagochtend een hoogste snelheid gemeten van 120 km per uur. Vijf procent van alle bestuurders hield zich niet aan de snelheidslimiet van 80 km per uur.

08:00-11:00 08-DEC-03
NOORDBEEMSTER, SCHERMERHORNERWEG
Hardrijders
Op de Schermerhornerweg in de Noord-Beemster werd maandagochtend een snelheidscontrole gehouden met behulp van een onopvallende radarauto. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 106 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur. Zes procent van alle passanten reed te hard. Tijdens de controle werd ook gelet op het inhalen over de doorgetrokken streep en het rijden over het verdrijvingsvlak. Eén bestuurder reed over het verdrijvingsvlak en zal binnenkort een boete van 115 euro ontvangen.


---- --