Ingezonden persbericht


Acer lanceert multifunctioneel enjoyment center

's Hertogenbosch, 8 december 2003 - Een nieuwe generatie van Aspire desktops is beschikbaar op de Belgische markt. Geen gewone PC maar een multifunctioneel enjoyment center met video, TV, FM radio en fotoalbum. Het is eenvoudig bedienbaar, snel en speciaal ontworpen voor thuisgebruik.

De Acer Aspire RC900 series en de Acer Aspire RC500 bieden een multi-functioneel home system. Eenvoudige commando's maken het mogelijk om films van digitale media af te spelen, televisie te kijken of via de ingebouwde video recorder van films te genieten. Dankzij de audioplayer is het mogelijk om muziek te beluisteren, al dan niet via de radio. En als laatste ontbreekt een complete en krachtige PC natuurlijk niet.

De nieuwe Acer Aspire RC900 en Acer Aspire RC500 serie bieden maar liefst vijf verschillende entertainmaint opties; video, televisie, foto album, muziek en FM radio. Met de Super Dial, de handige afstandbediening, speciale multimedia toetsen op het toetsenbord of de selectie knoppen bovenop de PC kan men eenvoudig een keuze maken tussen de verschillende opties.

Zowel de RC900 als de RC500 hebben een Intel® Pentium® 4 processor met een Intel® 865G chipset die FSB ondersteund op 800 MHz en Intel® Hyper-Treading technologie of Intel® Celeron® processoren. Het PC3200 DDR-SDRAM geheugen kan uitgebreid worden naar 4GB. Met een ATA 100 harddisk van 40GB en de nieuwste generatie grafische kaart van AGP 8x slots, garanderen maximale prestaties voor ontspanning en zakelijke toepassingen.

Aan de voorzijde van de Acer Aspire RC900 en de Acer Aspire RC500 bevindt zich een 7 in 1 geheugenkaart reader die de laatste digitale bestanden als PRO, CompactFlash Type I en II, SmartMedia, Secure Digital, MultiMediaCard en xD-Picture Card ondersteunt. Tevens bevinden zich aan de voorzijde ook 2 van de 4 USB 2.0 poorten, een IEE 1394 FireWire poort en luidspreker en microfoon ingangen.

Aan de achterzijde van de computer bevinden zich de andere 2 USB 2.0 poorten, evenals de PS/2 seriele, parallele en VGA poorten. Daarnaast is er een tweede IEE 1394 FireWire poort, de gebruikelijke audio poorten, een speciale coax SPDIF audio output om HiFi, TV en Ethernet mee te verbinden en telefoon lijn aansluitingen.

De Acer Aspire RC900 en de Acer Aspire RC500 zijn snel en eenvoudig te verbinden met een LAN of het internet dankzij de ingebouwde LAN kaart en modem. Het aansluiten van peripherals als koptelefoon, microfoon, scanner of digitale camera is zo mogelijk nog makkelijker door de poorten aan de voorzijde.

De Acer Aspire RC900 en de Acer Aspire RC500 zijn met hun zilver en zwarte mini-tower een elegante verschijning. De Acer Aspire RC500 is een compacte en complete uitvoering. De Acer Aspire RC900 is ontworpen voor diegene die gaat voor maximale uitbreidingsmogelijkheden en is daarom iets groter van formaat. De meegeleverde draadloze muis en toetsenbord maken het systeem ergonomisch en plezierig in gebruik vanaf welke plek dan ook.

De enjoyment centers worden geleverd met Microsoft® Windows® XP Home en additionele software zoals Norton Antivirus® 2003, Adobe® Acrobat® Reader®, Power DVD om dvd's af te kunnen spelen en NTI CD Maker.

Met de Acer Aspire RC900 en de Acer Aspire RC500 wordt een nieuw concept geboren. Het enjoyment center is een krachtig systeem met uitstekende prestaties die digitale standaarden ondersteunt, waar vele andere apparaten op aangesloten kunnen worden en dat toegang biedt tot het internet. Het afspelen of opnemen van video's, TV of foto's bekijken, muziek beluisteren van cd of FM radio wordt mogelijk via één enkel apparaat met slechts een druk op de knop.

De enjoyment centers worden zonder monitor geleverd voor de prijs van Euro 1499 voor de Acer Aspire RC900 en Euro 1349 voor de Acer Aspire RC500

Afbeeldingen zijn te vinden op www.acer.nl/temp/rc900 en op www.acer.nl/temp/rc500

Acer in het kort

Acer werd in 1976 opgericht en behoort tot de top tien in de wereld voor de verkoop van merkpc's. Het is op marketing- en dienstenvlak actief in Azië-Pacific, Noord- en Zuid-Amerika, Europa en het Midden-Oosten en ondersteunt dealers en distributeurs in meer dan 100 landen. Naast het aanbod van een breed spectrum IT-producten en -diensten is Acer ook een toonaangevende vernieuwer inzake e-business. Het biedt e-enabling-oplossingen die IT-producten combineren met een gamma diensten dat wordt geleverd via de globale infrastructuur van Acer. Acer brengt onder meer desktops, notbooks, servers, monitoren, personal digital assistants (PDA) en gamma van IT-accessoires op de markt.

In Europa is Acer de 5de grootste PC-leverancier met een globale marktgroei van 9,6% in 2002 (t.o.v. een gemiddelde marktgroei van -4,7%). In het derde kwartaal van 2003 stegen de verkoopcijfers van Acer in Nederland met 48,2%. Op de Nederlandse notebook markt is Acer het eerste merk met een marktaandeel van 20,1%.