Ingezonden persbericht


De familie Santana neemt Marysol Vliegreizen over

De charter touroperator Marysol Vliegreizen, onderdeel van MyTravel Nederland, is per 1 december verkocht aan de familie Santana. Beide partijen zijn overeengekomen om de verkoopprijs niet openbaar te maken.

De familie Santana is actief in de hotelbranche en richt zich voornamelijk op de Canarische eilanden. Met de overname van Marysol is dit de eerste stap in de richting van verticale integratie binnen de Spaanse organisatie.

Als zelfstandige touroperator zonder directe bindingen aan een internationale groep, hebben wij de mogelijkheid om ons product beter af te stemmen op de Nederlandse markt en onze relatie met de reisagenten te verbeteren. Ik sta erg positief tegenover deze overname en de toekomstige mogelijkheden voor Marysol, zegt René Kruithof, General Manager Marysol Vliegreizen.

De recessie in combinatie met een internationale down-turn, heeft in het algemeen een negatief effect gehad op de Nederlandse reisindustrie. MyTravel Nederland heeft sinds enige tijd moeite om winstgevend te zijn.

De verkoop van onze charter-touroperator zal het risico van verder verlies beperken voor MyTravel Nederland. Voor Marysol en het personeel zal deze oplossing zekerheid bieden voor de toekomst. Voor de overgebleven onderdelen van MyTravel Nederland blijft het 'business as usual' zegt Lars Löfgren, Directeur MyTravel Nederland.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Lars Löfgren, MyTravel Northern Europe, +46 709 513 316 René Kruithof, Marysol Vliegreizen, +31 (0)6 55 183 969

Informatie voor de redacteurs:
MyTravel Nederland is een allround reisorganisatie met eigen touroperators en 40 Reiswinkels in Nederland, hoofdzakelijk gevestigd in grote steden. Door deze reiswinkels, de website en het contactcenter, wordt een compleet aanbod van pakketreizen, airline tickets, autohuur en verzekeringen verkocht. MyTravel neemt de 11e plaats in van reisorganisaties in Nederland en een 6e positie met haar touroperators in de DIT Top 50. Tevens opereert MyTravel in Noord Amerika, United Kingdom en de Scandinavische landen.

---- --