Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (08/12)

Tilburg, 8 december 2003.

Al is de leugen nog zo snel

TILBURG - Een 52-jarige man uit Tilburg is gisteravond rond vijf over halftien aangehouden. De man, die onder invloed van drank was, had aan de Aa of Weerijs een ongeluk veroorzaakt, maar was omdat hij gedronken had maar weggelopen en zijn vrouw de aanrijding op zich nemen. Alleen toen de vrouw door de agenten nader aan de tand werd gevoeld over de aanrijding, viel zij al snel door de mand en kwam het ware verhaal op tafel. Haar man was de bestuurder. Aan het bureau blies de man een alcoholpromillage van iets meer dan 0.60. Dat leverde hem een rijverbod van één uur op en de politie maakt proces-verbaal op.

Agenten pakken automobilist op

TILBURG - Aan de Korvelseweg hebben agenten vannacht rond tien voor halfdrie een 39-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man, die gedronken had, trok de aandacht van de surveillerende agenten door met zijn auto zonder licht te rijden. De man wenste overigens geen enkele medewerking te verlenen bij het vaststellen van zijn alcoholpromillage. De agenten hebben het rijbewijs van de man ingevorderd en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Verder kreeg de Tilburger ook een rijverbod van 12 uren mee naar huis.

Inbrekers gaan met flessen lachgas aan de haal

TILBURG - Bij een bedrijf aan de Swaardvenstraat in Tilburg zijn inbrekers het afgelopen weekend met 35 flessen medisch lachgas aan de haal gegaan. Lachgas wordt in de geneeskunde gebruik als narcosemiddel. Ondeskundig gebruik van lachgas kan coma veroorzaken. Verder is het bekend dat in het uitgaansleven lachgas ook in ballonnetjes wordt verkocht. Het spreekt voor zich dat ook ondeskundig omgaan met deze ballonnetjes voor de gebruikers ook zeer gevaarlijk kan zijn. In het verleden zijn mensen door het gebruik van ballonnetjes met lachgas ook in coma geraakt en liepen zij hersenbeschadiging op. De weggenomen flessen zijn grijs en blauwwit van kleur. De inbrekers hadden een gat in de omheining van het bedrijf geknipt en de flessen hierlangs in een gereed staande auto geladen.

65 bekeuringen bij verlichtingscontrole

TILBURG - Vandaag is de tweede week ingegaan van de regionale verlichtingscontrole van de politie Midden en West Brabant. In district Tilburg gingen 65 fietsers op de bon.

Oisterwijk 6
Tilburg West 17
Tilburg Noord 10
Binnenstad 4
Wilhelminapark 26

De regionale verlichtingscontrole gaat nog de hele week door. Dan ligt de actie even stil en in de weken 3 en 4 van het nieuwe jaar pakt de politie de draad weer op.

Bron: Carel Bouman