Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving

Den Helder 08-12-2003 - 15.00 uur

Vrouw loopt gebroken kaak op bij ruzie
Den Helder, zondag 7 december 2003.
Omstreeks 17.00 uur kregen een 47-jarige man en zijn vrouw uit Den Helder ruzie en vlogen elkaar in de haren. De vrouw ging hierna naar het politiebureau om aangifte van mishandeling te doen. Daar bleek dat zij haar kaak had gebroken en ze moest in het ziekenhuis worden opgenomen. De man is later op de avond, omstreeks 21.00 uur, door de politie aangehouden bij vrienden van hem. Hij is in verzekering gesteld.

Inbraak woning
Den Helder, zondag 7 december 2003.
Bewoners van een huis aan de Middelzand 31 kwamen er bij thuiskomst, omstreeks 18.00 uur, achter dat er in het weekend in hun woning was ingebroken. De achterdeur bleek te zijn geforceerd. De gehele woning was doorzocht. Op het eerste gezicht was er slechts een briefje van 5 euro uit een portemonnee weggenomen. Mogelijk zijn de daders gestoord.

Verkeerscontrole
Schagen, maandag 8 december 2003.
Op de Zuiderweg heeft een verkeerscontrole plaatsgevonden tussen 09.30 en 12.05 uur. Daarbij zijn in totaal 37 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van een gordel in de auto en is tweemaal bekeurd voor het niet handsfree bellen tijdens het rijden. Ook is eenmaal een bekeuring uitgeschreven voor het rijden zonder rijbewijs.

Dronken automobilist brengt feestdagen in cel door Den Helder, maandag 8 december 2003.
Een 34-jarige automobilist uit Den Helder werd omstreeks 03.00 uur op de Jan in 't Veltstraat aangehouden omdat hij met drank op achter het stuur zat. Aan het bureau blies hij 435 ug/l (tot 220 toegestaan). Aan het bureau bleek dat zijn auto onverzekerd was, dat hij reed zonder rijbewijs en dat hij nog een straf van 60 dagen moest uitzitten. Hij moest dus blijven en zal de feestdagen in een cel doorbrengen.