Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving

Hoorn 08-12-2003 - 15.00 uur

Rijbewijs ingenomen van hardrijder
Wervershoof, zondag 7 december 2003.
Een 42-jarige motorrijder uit Wervershoof is rond 16.30 uur aangehouden nadat hij een agent met hoge snelheid had ingehaald op de Oostergouw. Bij zijn verdere tocht via de Markerwaardweg en Zwaagdijk Oost naar de Zijdewerk trok hij zijn gashendel flink open. Op de laatstgenoemde weg haalde hij een snelheid van 150 km/u in plaats van 60 km/u. Omdat de maximale snelheid met meer dan 50 km/u werd overschreden kon de agent het rijbewijs invorderen van de motorrijder. Tevens zal hij een proces-verbaal krijgen.

Val op met fietsverlichting
Westfriesland, maandag 8 december 2003.
De verlichtingscontroles die door de politie van Westfriesland zijn aangekondigd, zijn nu twee weken bezig. Er zijn op diverse locaties in Westfriesland inmiddels 28 controles uitgevoerd, zowel in de ochtend- als de avonduren. Hierbij zijn in totaal 223 met name fietsers en een aantal bromfietsers bekeurd voor het rijden met gebrekkige verlichting. Per 1 januari zijn er nieuwe tarieven voor het rijden zonder licht. Een fietser gaat 25 euro betalen, een bromfietser binnen de bebouwde kom 25 euro en buiten de bebouwde kom 40 euro. De controles gaan nog enkele weken door en worden geĂŻntensiveerd.

Dronken bestuurder rijdt sloot in
Wervershoof, maandag 8 december 2003.
Omstreeks 01.40 uur reed een 26-jarige automobilist uit Benningbroek met zijn voertuig een sloot in langs het Zijdwerk. Hij kwam uit de richting van Wervershoof en verloor in een bocht de macht over het stuur. De auto lag op zijn kant in de sloot. In de auto zaten ook nog 2 mannelijke passagiers, vrienden van de bestuurder. Ze verkeerden allen onder invloed van drank en kwamen nat maar ongedeerd uit het voertuig. De bestuurder moest aan het bureau meewerken aan de ademanalyse. Hij blies 950 ug/l (tot 220 toegestaan) en kreeg een proces-verbaal. Tevens werd zijn rijbewijs ingenomen.