Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum  8 december 2003                                               
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen


Woninginbraken
Zondagmiddag is ingebroken in een woning aan de Neerbosscheweg door de voordeur open te breken. Uit de woning is een computerspel gestolen en wat muntgeld. De 26-jarige bewoonster heeft aangifte gedaan.
Zondagavond is nog een inbraak gepleegd in een woning aan de Neerbosscheweg vermoedelijk door een raam of de voordeur. Hoe dat in zijn werk is gegaan is onbekend. Uit de woning is geluidsapparatuur weggenomen. De 27-jarige bewoonster heeft aangifte gedaan.

Tasjesroof
Een 44-jarige bewoonster van Nijmegen fietste zondagavond op de Prins Hendrikstraat en hoorde achter haar een scooter in haar richting rijden. Zij keek om en zag dat er twee mannen op de scooter zaten. De man die achterop zat sprong eraf en rende naar haar toe. Hij greep haar tas waardoor de Nijmeegse op de grond viel en licht gewond raakte. Zij viel boven op haar tas waardoor de man haar tas niet kon wegnemen. Daarop sprong de man weer achterop bij de bestuurder van de scooter waarna zij wegreden. De Nijmeegse heeft aangifte gedaan.
Een 59-jarige Nijmeegse die zondagavond op het stationsplein Dukenburg op het Zwanenveld 82ste straat op de bus zat te wachten werd van haar tas beroofd door een man die haar rugtas met geweld uit haar handen trok. De vrouw rende achter de man aan, maar zij kon hem niet inhalen. In de zwarte rugtas zaten persoonlijke documenten, bankpasjes en een mobiele telefoon alsmede een bedrag van E 100,--

Auto gestolen - In de nacht van zondag op maandag is van de Waalkade een personenauto van het merk Opel-Astra met kenteken 23-GS-RJ gestolen.


District De Waarden


Culemborg - steekpartij - Zondagavond rond 19.55 uur werd in de Troelstrastraat een 19-jarige Culemborger vermoedelijk door een 18-jarige man uit diezelfde plaats met een mes in zijn been gestoken. De oorzaak zou een ruzie geweest zijn. De gewonde man was een woning aan de Colijnstraat binnengegaan. De politie werd gebeld die het slachtoffer daar aantrof. Hem werd medische hulp geboden door personeel van een ter plaatse gekomen ambulance. De 18-jarige man zou een bekende van het slachtoffer zijn. Deze kwam zich diezelfde avond aan het politiebureau melden. Hij is ingesloten en er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Culemborg - woninginbraak - Zondagavond is ontdekt dat er ingebroken was in een woning aan de Van der Duyn van Maasdamstraat door een raam open te breken. Uit de woning is een DVD speler en zijn twee computers gestolen. De bewoner heeft aangifte gedaan.


District Tweestromenland


Beneden-Leeuwen - woninginbraak - Zondag is ingebroken in een woning aan de Nijverheidsstraat door een raam open te breken. Uit de woning zijn sieraden gestolen. De 60-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Druten/Beneden-Leeuwen - alcoholcontrole - Zondagavond werd van 571 bestuurders op de Van Heemstraweg een blaastest genomen. Twee bestuurders bleken teveel gedronken te hebben. Zij bleken bij analyse van hun adem respectievelijk 400Ug/l en 310 Ug/l te blazen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Beuningen - woninginbraak - Zondag is ingebroken in een woning aan De Haaghe door een raam te vernielen. Uit de woning is een portefeuille met persoonlijke documenten, een bankpasje en sieraden gestolen. De 47-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Ubbergen - kantoorinbraak - In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een gebouw aan de Hengstdal door een raam open te breken. Uit het kantoor is een computer gestolen.

Beek (Ubbergen) - auto gestolen - In de periode van zaterdagavond op maandagmorgen is van de Rijksstraatweg een donkergroene Toyota-starlet met kenteken YR-08-YX gestolen.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --