Partij van de Arbeid



Den Haag, 08 december 2003


Kamervragen van het lid Klaas de Vries (PvdA) aan de minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie over de Actiegroep Uitgeprocedeerde Asielzoekers Noordwijk


Bent u bekend met de Actiegroep Uitgeprocedeerde Asielzoekers Noordwijk en heeft u kennisgenomen van de brochure "Noordwijk tegen uitzetting asielzoekers"? Hebt u ook kennisgenomen van de talloze verzoeken vanuit de Noordwijkse gemeenschap om aan de families F., A. en J. een verblijfsvergunning te verlenen?


In hoeverre speelt bij uw afweging om al dan niet een verblijfsvergunning op humanitaire gronden te verlenen, een rol dat deze (uitgeprocedeerde) asielzoekers een zeer lange periode, in casu acht tot elf jaren, in Nederland verblijven en volledig geïntegreerd zijn in de Nederlandse samenleving?


Verwacht u dat de familie F. onoverkomelijke problemen zal ondervinden bij terugkeer in Iran vanwege haar bekering tot het christendom?


Bent u op de hoogte van de slechte gezondheidssituatie van de dochter van de familie J. en in hoeverre kan dit een rol spelen bij uw afweging over het al dan niet verlenen van een verblijfsvergunning op humanitaire gronden?


Wat is thans de stand van zaken in de procedure van familie A. , waarover u reeds op 26 november 2003 door mij bent aangeschreven met het verzoek gebruik te maken van uw discretionaire bevoegdheid?


Kunt u voor het begin van het Kerstreces de Kamer met vermelding van de motivering op de hoogte stellen van uw beslissing in bovengenoemde zaken?



---

Ind dossiernummer: 9404.07.0321

Ind dossiernummer: 9310.29.0308

Ind dossiernummer: 9309.14.0327


---- --