Politie Midden- en West Brabant

Vrijwilligers helpen bij publieksopvang in politiebureau

gastvrouwen1a.JPG Tilburg. maandag 8 december 2003

Politie Tilburg benoemt 5 gastvrouwen en gastheren

TILBURG: Vanmiddag heeft dhr. Ron van Heijningen, de plaatsvervangend districtschef van de politie Tilburg, in het politiebureau aan de Ringbaan Zuid vijf gastvrouwen en gastheren benoemd. Deze vrijwilligers gaan het baliepersoneel tijdens daguren ondersteunen.

Sinds vandaag beschikt de Tilburgse politie in haar kantoor aan de Ringbaan Zuid over vijf burgervrijwilligers die op werkdagen het baliepersoneel gaan ondersteunen. De drie gastvrouwen en twee gastheren werden vanmiddag door de plaatsvervangend districtschef Ron van Heijningen, in aanwezigheid van familieleden, benoemd.

De vrijwilligers ontvangen de bezoekers aan, wijzen op de aangiftemogelijkheden en verstrekken folders en plattegronden. Ook kunnen zij de wachttijden bij aangiften aan de mensen doorgeven en in voorkomende gevallen bezoekers geruststellen en een kopje koffie of thee aanbieden. Door de aanwezigheid van de vrijwilligers kunnen baliemedewerkers bovendien ongestoord een aangifte opnemen. Ze dragen een speciaal uniform en zijn daarmee voor de bezoekers een herkenbaar eerste aanspreekpunt.

Het Gastvrouwenproject maakt deel uit van het servicetraject dat de Politie Midden en West Brabant heeft ingezet en waarmee de service naar het publiek wordt versterkt. Andere onderdelen hiervan zijn de districtelijke teleservice centra voor een snelle en zorgvuldige telefoonopname en het aangifte doen op afspraak of digitaal via internet.

Eerder werd het gastvrouwenproject al succesvol in het Bredase bureau Centrum opgezet. Uit een enquête bleek daar dat deze service door het publiek zeer gewaardeerd werd. Circa 15 % van de bezoekers behoefde na het gesprek met de vrijwilliger niet meer te spreken met de baliemedewerker.

De Tilburgse politie is nog op zoek naar vrijwilligers om het gastvrouwen / gastheren project verder uit te kunnen breiden. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij het vrijwilligerssteunpunt CONTOUR in Tilburg of via het politienummer 0900-8844.

Bron: Willem van Hooijdonk