Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (08/12)

maandag, 8 december 2003

Politie houdt man aan na verstoring openbare orde

ZEVENBERGEN: De politie heeft zaterdagnacht een 24-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden voor verstoring van de openbare orde. De man was op de Zuidhaven na een onenigheid in een café op straat gezet en was het daar niet mee eens. Eénmaal buiten gekomen richtte hij zijn woede op de aanwezige politieagenten en dreigde met een steen een politieauto te vernielen. Bij de aanhouding verzette de man zich hevig. Na verhoor is hij met een proces-verbaal heengezonden. Hij dient zich binnenkort voor zijn gedrag te verantwoorden bij de rechter.

Diefstal auto

BREDA: Een 47-jarige inwoner van Breda heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn personenauto. De grijze Opel Kadett is zaterdagnacht op de Brusselstraat gestolen. Het kenteken is SZ-14-TJ. In de auto bevond zich ook een rolstoel.

Diefstal auto

BREDA: Zaterdagnacht is op de Evert Spoorwaterstraat een grijze Opel Kadett gestolen. Het kenteken is ZD-RV-01.

Gestolen auto uitgebrand teruggevonden

BREDA: Op het Steenen Hoofd heeft de politie zondagmiddag een gestolen personenauto uitgebrand teruggevonden. De Volkswagen Passat werd vorige week aan de Donk gestolen. De dader is met de auto is eerst door het hek van de betoncentrale gereden en heeft daarna de auto in brand gestoken.

Chauffeur belandt met combinatie over vangrail

BREDA- Vanmorgen is rond 10.30 uur een 36 jarige vrachtwagenchauffeur uit Den Bosch met zijn aanhanger op de afslag Breda Noord bij Prinsenbeek over de vangrail terecht gekomen. Door het ongeval moest de afrit naar Prinsenbeek worden afgesloten. De vrachtauto liep behoorlijke schade op. De chauffeur die gewond was is naar het Amphiaziekenhuis in Breda overgebracht. Volgens de chauffeur was hij vermoedelijk verblind door de laagstaande zon. Aard van het letsel is niet bekend. De schade aan de vangrail, een elektriciteitskast en een lantarenpaal worden vannacht gerepareerd.

Scholiere gewond bij aanrijding

BREDA- Een 16 jarige scholiere uit Oosterhout is vanmiddag rond 14.30 uur op de kruising Lovensdijkstraat en de Wilhelminastraat gewond geraakt toen ze kort voor een naderende auto, die werd bestuurd door 29 jarige Bredanaar, de rijbaan van de Wilhelminasingel wilde oversteken. Het slachtoffer is met nek- en rugklachten overgebracht naar een Bredaas ziekenhuis. Daar is ze ter observatie opgenomen.

Bron: R. van Kuik/H. Snepvangers