Fortis Bank

Persbericht 1 Brussel / Utrecht, 8 december 2003

Benoeming bij Fortis Corporate Insurance

Op 1 januari 2004 zal Patrick Coene worden benoemd tot Chief Executive Officer van Fortis Corporate Insurance. In deze functie zal hij rechtstreeks rapporteren aan Jozef De Mey, Voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Patrick Coene is 49 jaar en vader van 4 kinderen. Hij is afgestudeerd Handelsingenieur aan de KU Leuven en behaalde een Ph.D. in Engineering Economic Systems aan de universiteit van Stanford (USA).
Hij begon zijn carrière bij DRI Europe, leverancier van economische informatie en prognoses. Gedurende 6 jaar is hij Management Consultant en Projectleider geweest bij McKinsey & Company.

Meer dan 10 jaar geleden deed Patrick Coene zijn intrede in de operationele wereld van de verzekeringen bij Fortis, eerst bij Fortis AG en vervolgens bij Fortis Corporate Insurance, waar hij thans Executive Vice President is, en waar hij een wezenlijke bijdrage heeft geleverd aan de recente ontwikkelingen van het bedrijf.

Deze benoeming is voor advies voorgelegd aan de Nederlandse Ondernemingsraad van Fortis Corporate Insurance.

Fortis Corporate Insurance
Fortis Corporate Insurance is met een premieomzet van bijna EUR 650 miljoen in de Benelux één van de belangrijkste spelers op het vlak van industriële risico's. Fortis Corporate Insurance heeft vestigingen in Amstelveen, Brussel, Rotterdam en Antwerpen.

Perscontacten:

Brussel: 32 (0) 2 565 35 84 Utrecht: 31 (0) 30 257 65 49


---- --