Gemeente Weert

08/12/2003


1,26 miljoen euro subsidie voor revitalisering Savelveld

Het gemeentebestuur van Weert heeft een totaalbedrag van ruim 1,26 miljoen toegewezen gekregen voor een grondige opknapbeurt van het bedrijventerrein Savelveld in Stramproy. Het ministerie van Economische Zaken stelt 1,2 miljoen ter beschikking; het provinciaal bestuur vult dat bedrag nog eens met 60.500,- aan.

Het subsidiebedrag is via de provincie verkregen in het kader van de zogeheten TIPP-regeling (Tender Investerings Programma's Provincies). Deze door het ministerie van Economische Zaken ingestelde regeling richt zich primair op de ontwikkeling van nieuwe en op revitalisering van bestaande bedrijventerreinen.

Eén van de drie in Limburg
Het bedrijventerrein Savelveld is een van drie projecten in Limburg die zich richten op het revitaliseren van bestaande bedrijventerreinen. De andere twee terreinen zijn het bedrijventerrein Borrekuil in Sittard-Geleen en het bedrijventerrein De Horsel in Nuth.

Hoogwaardige uitstraling
Het Weerter gemeentebestuur heeft de opwaardering van het bedrijventerrein Savelveld op de rit staan om het te laten voldoen aan de huidige en toekomstige vestigingseisen van de bedrijven. Voorkomen moet worden dat gevestigde bedrijven zich verplaatsen naar andere, nieuwe lokaties, aldus het gemeentebestuur. De revitalisering moet ervoor zorgen dat het karakter van een modern gemengd bedrijventerrein wordt versterkt en dat het terrein een meer professionele en hoogwaardige uitstraling krijgt. Ook de ontsluiting en de bereikbaarheid krijgen in dat verband volop aandacht. Dat geldt ook voor de sociale veiligheid op het terrein en voor het oprichten van een op maat gemaakte beheersorganisatie.

Hoge dunk Land van Weert en Cranendonck
Om de opwaardering van Savelveld te laten slagen is een gezamenlijke, actieve deelname van gemeente én bedrijfsleven noodzakelijk. Behalve in Weert geniet de revitalisering beleidsprioriteit bij de gemeenten Nederweert en Hunsel. Daarbij wordt samengewerkt met de Brabantse gemeente Cranendonck. Dat samenwerkingsverband staat bekend als 'Hoge dunk Land van Weert en Cranendonck'. De samenwerking richt zich behalve op het versterken van bedrijfsterreinen o.a. op het versterken van detailhandel, onderwijs, woningmarkt, infrastructuur en promotie. Het project Savelveld dient als regionaal voorbeeld-project voor andere in het gebied gelegen bedrijventerreinen waarvoor een revitaliseringsimpuls noodzakelijk is.