Itheon lanceert iAM:Storage, een complete monitoringoplossing voor NAS- en SAN-opslagsystemen

Woerden, 8 december 2003 - Itheon, maker van geautomatiseerde managementtools voor netwerken en ICT- infrastructuren, lanceert een nieuwe monitoringoplossing voor het controleren van de status en de gezondheid van opslagsystemen. iAM:Storage is een gecombineerde hardware- en softwareoplossing en is geschikt voor het monitoren van zowel NAS (Network Attached Storage) als SAN (Storage Area Network) -oplossingen.

Met iAM:Storage voorziet Itheon in de groeiende behoefte aan oplossingen die problemen met opslagsystemen helpen voorkomen. Het uitvallen van bedrijfskritische opslagsystemen heeft directe gevolgen voor de beschikbaarheid van informatie en kan daarmee de bedrijfscontinuïteit in gevaar brengen. Real-time inzicht in de status en de beschikbaarheid van opslagsystemen is dan ook zeer belangrijk.

iAM:Storage kan via SNMP informatie van apparaten - bijvoorbeeld SAN-switches - opvragen, zoals de actuele status en SNMP-meldingen. Hiermee kunnen mogelijke problemen reeds gedetecteerd worden voordat ze daadwerkelijk voor uitval van opslagsystemen zorgen. Met deze oplossing kan automatisch een gedetailleerde gegevenshistorie opgebouwd worden, met grafische rapporten over de belangrijkste prestatiecriteria. Het gebruik en beheer van iAM:Storage geschiedt via een browser.

iAM:Storage biedt tevens de mogelijkheid om opslagsystemen via IP te monitoren (NAS) en al het hiermee geassocieerde IP-verkeer dat de algemene prestaties van het opslagsysteem kan beïnvloeden. In het geval van een geïntegreerde NAS/SAN-omgeving kunnen beide architecturen via een gecombineerde oplossing worden beheerd.

iAM:Storage maakt deel uit van de geïntegreerde suite van High Availability oplossingen van Itheon, met de naam itheon Availability Manager (iAM). Hiertoe behoren verder: iAM:Servers, iAM:Applications en iAM:Networks, waarmee de status van alle componenten van een IT-infrastructuur gecontroleerd kan worden. Geavanceerde functies voor waarschuwingen, rapportages en grafieken helpen de hoogst mogelijke bedrijfscontinuïteit te garanderen. Tot iAM behoren verder nog de modules Application Response Time monitoring (iAM:QoS), Network Traffic Analysis (via iAM:Networks) en een Business Service View (iAM:TotalView).

Over Itheon
Itheon is gespecialiseerd in software voor performancebeheer, high availability management en Automated Service Level Management (ASLM) op het gebied van applicaties, servers, netwerken en opslagsystemen. Itheon heeft meer dan 15 jaar ervaring met het automatiseren van het monitoren en beheren van ICT-infrastructuren en gaat daarbij uit van het belang van IT voor de business van de klant. Tot de klanten behoren onder meer Vodafone, Reuters, Yell, Cap Gemini en Anite. Itheon is een Microsoft Gold Certified Partner en werkt nauw samen met HP en IBM om hun klanten geïntegreerde kwaliteitsoplossingen te leveren. Het bedrijf is gevestigd in Woerden, het hoofdkantoor bevindt zich in Welwyn Garden City, Herts. UK en maakt gebruik van een wereldwijd netwerk van resellers.