Politie Drenthe

Maandagmidag 08-12-03

Assen 08-12-2003 - Nieuws van Politie Drenthe

Aanrijding zonder letsel
ZUIDLAREN - Een 36-jarige bestuurder van een personenauto uit Blijhe veroorzaakte maandagmorgen rond 9.00 uur een aanrijding op de N34. Hij botste op een taxibusje, bestuurd door een 53-jarige man uit Musselkanaal. Deze moest afremmen vanwege een file voor de afrit. De man uit Blijhe raakte vermoedelijk verblind door de laagstaande zon. Beide autos werden afgesleept. In deze tijd van het jaar speelt de laagstaande zon bestuurders vaak parten. De politie adviseert om in deze gevallen altijd een zonnebril te dragen.

Diefstal velgen garagebedrijf
COEVORDEN - Bij een garagebedrijf aan de Parallelweg is onlangs een diefstal gepleegd, vermoedelijk in de nacht van zondag op maandag. Er zijn vier wielen (lichtmetalen siervelgen voorzien van Michelin banden) weggenomen van een nieuwe Opel. De totale waarde bedraagt ongeveer 1500,-. De auto stond geparkeerd op het opslagterrein. Een 47-jarige man uit Coevorden deed maandagmorgen namens het garagebedrijf aangifte.

Inbraak in pand
HOOGEVEEN - Tussen vrijdag 5 december 15.30 uur en maandag 8 december 7.30 uur is ingebroken in een gebouw in aanbouw aan de Griendtsveenweg. Uit het pand is onder meer electrisch gereedschap weggenomen. De daders zijn vermoedelijk via een steiger het pand binnengekomen. Het schadebedrag is nog onbekend. Namens een technisch installatiebedrijf heeft een 37-jarige man uit Zutphen aangifte gedaan van diefstal van hun gereedschap.

Ron Reinds verzorgt de persvoorlichting. Telefoon 06-52528707.