Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (08-12)

Oosterhout, maandag 8 december 2003

Politie waarschuwt voor oplichtingpraktijken
WAALWIJK: De politie waarschuwt voor oplichtingpraktijken waarbij nietsvermoedende slachtoffers geld afhandig wordt gemaakt. Zondagavond 7 december kwam een man aan de deur bij een woning aan de Burgemeester Teijssenlaan. Hij vertelde huilend aan de bewoonster dat zijn moeder zojuist in het ziekenhuis te Tilburg overleden was en dat hij geen geld had om daarheen te gaan. De vrouw gaf hem vervolgens geld waarop hij weer vertrok. Bij controle bleek zijn verhaal echter niet waar te zijn.

Jeugdige brandstichter opgepakt
WAALWIJK: De politie pakte op maandag 8 december een leerling van een Waalwijkse onderwijsinstelling op voor brandstichting. Rond 11.00 uur was in een van de toiletten een rol wc-papier in brand gestoken waardoor een sterke rookontwikkeling ontstond. Kordaat optreden van de conciërge voorkwam dat de brand zich kon uitbreiden. De man bluste de brand met een brandblusser. De schade bleef beperkt tot een verbrande toiletrolhouder en roet- en blusschade in de toiletgroep. Camerabeelden van het beveiligingssysteem toonden aan dat de leerling kort voor de brand, als enige, het toilet had bezocht. Deze minderjarige jongen is door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is de jongen overgedragen aan zijn vader. De politie maakte proces-verbaal op en de jongeman mag zich binnenkort bij Justitie verantwoorden.

Politie maakt proces-verbaal tegen glastuinbouwbedrijf WOUDRICHEM: De politie trad op tegen een glastuinbouwbedrijf aan de Ruigenhoekweg. Het bedrijf loosde condenswater in de kavelsloot. Sinds 1994 is het verboden om condenswater uit een glastuinbouwbedrijf zonder voorzieningen te lozen in het oppervlaktewater. Deze wet is ingevoerd omdat condenswater bestrijdingsmiddelen kan bevatten die schadelijk zijn voor het milieu. Het bedrijf was al twee keer gewaarschuwd. Toen tijdens een controle bleek dat de regelgeving nog steeds niet werd nageleefd, is proces-verbaal opgemaakt. Ook diverse andere bedrijven zijn gecontroleerd op naleving van milieu- en vergunningsvoorschriften.Twee bedrijven hadden hun zaken niet in orde en krijgen een brief waarin met een dwangsom en met strafrechtelijke vervolging wordt gedreigd.

Man aangehouden voor vernieling kerstverlichting
OOSTERHOUT: Op zondagnacht heeft de politie een 18 jarige jongen aangehouden omdat hij samen met een vriend de kerstverlichting van een kerstboom op de Klappijstraat had vernield. De politie stelt een onderzoek in naar de andere jongen en tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding huiselijk geweld
OOSTERHOUT: De politie hield zondagavond een 35-jarige man aan voor geweldpleging in relationele sfeer. Zijn 32-jarige vriendin werd al enige tijd door haar vriend bedreigd en mishandeld. Nadat zij gisteren weer mishandeld werd, deed zij aangifte bij de politie. De man werd daarop aangehouden en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Bron: Jeroen Steenmeijer