Gemeente Hengelo

Met ingang van 15 Juli is de Gemeenteadvertentie vernieuwd. De oude gemeenteadvertenties zijn te vinden onder 'advertenties oud'

Mededelingen 9 december 2003, week 50

Collecte Wijzigingen bus- en treinvervoer per 14 december Textielinzameling Hengelo's Inbraak Preventie Project in Berflo Es Gemeenteraad Bestemmingsplannen
Verhuizing gemeente Hengelo Bouwplannen
Nieuwjaarsreceptie op 1 januari 2004 Wet milieubeheer Nieuwjaarsconcert Kapvergunningen
Internetpanel Hengelo gestart! Verkeersbesluiten Voorlopige koopzondagen 2004 Werk aan de weg
Lambertuskermis in Hengelo

---

Collecte

Tot en met 20 december wordt er niet gecollecteerd.

Textielinzameling

Van 8 tot en met 19 december zamelt de Vereniging Paardrijden voor Gehandicapten Oost textiel in. Zakken worden huis-aan-huis verspreid.

Gemeenteraad

De gemeenteraad vergadert op dinsdag 16 december vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:
* Tarieven belastingen en rechten 2004

* Herziening grondexploitaties per 01.01.2003
* Vaststelling nota Grondbeleid

* GSB Overijssel 2004; inzet van de middelen voor het verlengingsjaar 2004 door de gemeente Hengelo
* Financiële situatie VVV

* Samenstelling Regioraad

* Verzamelwijziging begrotingsjaar 2003

* Invoering Wet Werk en Bijstand

* Verordeningen Wet Werk en Bijstand

* Begroting 2004 SWB Midden Twente

* Programma en overzicht voorzieningen onderwijshuisvesting 2004
* Beëindiging gemeenschappelijke regeling Educatie
* Verzoek tot aanwijzing boerderij "Den Stam" aan de Geurdsweg tot rijksmonument

* Verzoek aanwijzing boerderij "Erve Wolfkate" aan de Wolfkaterweg 36 tot rijksmonument

* Voorbereidingsbesluit en toepassen art. 19, lid 1 WR en art. 50, lid 4 WW t.b.v. bouw 25 woningen Frisohof

* Bezwaarschrift Awb, gericht tegen het voorbereidingsbesluit Hart van Zuid

* Voorbereidingsbesluit Hart van Zuid

* Kredietaanvraag 30 km. inrichting Woolde

De meest actuele agenda vindt u op www.hengelo.nl, onder Bestuur & Organisatie/Bestuursagenda.

De stukken liggen ter inzage bij De Gemeentewinkel, de bibliotheek en het "Hasselerhoes".

Spreekuur raadsfracties

Verschillende raadsfracties uit de gemeenteraad houden spreekuur voor geïnteresseerde burgers. Op maandag 15 december gebeurt dat door:
* PvdA van 19.30 tot 20.00 uur, liefst op afspraak: telefoon 2776626, e-mail pvda@Hengelo.nl

* CDA van 19.00 tot 19.30 uur, liefst op afspraak: telefoon 2459215 of b.g.g. 2507351, e-mail cda@Hengelo.nl

* VVD van 18.30 tot 19.30 uur, op afspraak: telefoon 2915792, e-mail vvd@Hengelo.nl

* ChristenUnie van 20.00ot 21.00 uur, liefst op afspraak: telefoon 2437485, e-mail christenunie@Hengelo.nl

* Burgerbelangen vanaf 19.45 uur, op afspraak: telefoon 2772631, e-mail bb@Hengelo.nl

* D66 op afspraak: telefoon 2501181, e-mail d66@Hengelo.nl
* SP op afspraak: telefoon 2421042, e-mail sp@Hengelo.nl
* Groen Links iedere maandagavond, na telefonische afspraak: telefoon overdag 0546-832934, 's avonds 2776792, e-mail groenlinks@Hengelo.nl

De fracties houden spreekuur in het stadhuis (begane grond) en zijn 's avonds te bereiken via de zij-ingang onder de toren.

Een van de raadsleden spreken?

Wilt u een van de raadsleden spreken? Op pagina 21 in de Gemeentegids staan de adressen en telefoonnummers van alle raadsleden vermeld. Weet u niet precies wie u moet hebben? U kunt dan contact opnemen met het centrale nummer van de fractie van de politieke partij van uw keuze. De nummers staan hiervoor bij de spreekuren vermeld. Voor meer informatie kunt u ook de Gemeentewinkel bellen, telefoon 245 95 55.

Verhuizing gemeente Hengelo

De komende twee maanden verhuizen veel afdelingen van de gemeente Hengelo naar het nieuwe Stadskantoor Hengelo aan de Hazenweg 121 (voormalig pand van KPN Telecom nabij de A1). Hieronder kunt u lezen welke afdelingen en balies binnenkort verhuizen. Let op: de adreswijziging heeft alleen betrekking op het bezoekadres. Het postadres blijft Postbus 18, 7550 AA Hengelo. De telefoonnummers van alle afdelingen blijven hetzelfde.

Bouwen

De afdeling Bouwen verhuist naar het nieuwe Stadskantoor Hengelo. In verband met de verhuizing is de balie van de afdeling Bouwen gesloten tot en met 10 december. Vanaf 11 december is de balie van de afdeling Bouwen gevestigd in het nieuwe Stadskantoor, Hazenweg 121. Deze is op werkdagen geopend van 8.30 tot 13.00 uur.

Bodem en Milieu

De afdelingen Bodem en Milieu verhuizen naar het nieuwe Stadskantoor Hengelo. In verband met de verhuizing zijn de afdelingen Bodem en Milieu gesloten tot en met 10 december. Vanaf 11 december kunt u voor zaken omtrent Bodem en Milieu terecht in het nieuwe Stadskantoor.

Wet Voorzieningen Gehandicapten

De afdeling Wet Voorzieningen Gehandicapten van de dienst Sociale Zaken en Welzijn verhuist naar het nieuwe Stadskantoor Hengelo. In verband met de verhuizing is de balie Wet Voorzieningen Gehandicapten voor publiek gesloten tot en met 10 december. Voor informatie m.b.t. uitvoering van de Wet Voorzieningen Gehandicapten kunt u vanaf 11 december terecht bij de balie in het nieuwe Stadskantoor, geopend op werkdagen van 8.30 tot 13.00 uur. Deze balie is 's middags niet bereikbaar.

Afdeling Personeels- & Salarisadministratie Onderwijs

Op vrijdag 12 december, maandag 15 december en dinsdag 16 december verhuist de afdeling Personeels- & Salarisadministratie Onderwijs (Sociale Zaken en Welzijn) van de gemeente Hengelo naar het nieuwe Stadskantoor Hengelo. In verband met de verhuizing is de afdeling op deze dagen niet bereikbaar. Vanaf woensdag 17 december is de afdeling Personeels- & Salarisadministratie Onderwijs bereikbaar in het nieuwe Stadskantoor, telefoon 2459876.

Wegen, Groen en Water; Stedenbouw en Verkeer; Grondbedrijf; Wonen; Bestuurlijk Juridische Zaken en Economische Zaken

De afdelingen Wegen, Groen en Water; Stedenbouw en Verkeer; Grondbedrijf; Wonen; Bestuurlijk Juridische Zaken en Economische Zaken verhuizen op 16, 17 en 18 december naar het nieuwe Stadskantoor Hengelo. In verband met de verhuizing zijn de balies van deze afdelingen gesloten van 16 tot en met 19 december 2003. Vanaf 22 december kunt u voor zaken op het gebied van grondzaken, wonen, stedenbouw, verkeer, wegen, groen en water terecht in het nieuwe Stadskantoor, Hazenweg 121.

Nieuwjaarsreceptie op 1 januari 2004

Ter gelegenheid van het nieuwe jaar nodigt het College van B en W u van harte uit voor de nieuwjaarsreceptie op donderdag 1 januari 2004 van 18.30 tot 20.00 uur in de Burgerzaal.

Nieuwjaarsconcert

De gemeente Hengelo biedt u aansluitend aan de receptie op 1 januari een concert aan uitgevoerd door het Orkest van het Oosten. Het orkest staat voor dit Nieuwjaarsconcert onder leiding van Jaap van Zweden. Soliste zal zijn Margriet van Reisen (mezzo sopraan).

Tussen 20.15 en 22.15 uur brengt het orkest de volgende werken ten gehore:

* Zoltán Kodály: Dansen uit Galanta

* Luciano Berio: Folksongs met soliste Margriet van Reisen (mezzo sopraan)

* Franz von Suppé: Ouverture Leichte Kavallerie
* Joh. Strauss: Accellerationsenwalzer

* Julius Fucik: Florentiner Marsch

* Joh. Strauss: Vergnügungszug

* Joh. Strauss: Csardas

* Leroy Anderson: Waltzing Cat

* Leroy Anderson: Plink plank plunk

* Leroy Anderson: The Typewriter

Uitgifte gratis kaarten

Donderdag 18 december 2003 tussen 17.30 en 19.00 uur kunt u -zolang de voorraad strekt- gratis kaarten voor dit concert afhalen in de hal van het stadhuis (eerste verdieping). Omdat er voor het concert maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, kunt u maximaal twee kaarten per persoon krijgen.

Garderobe

Tijdens receptie en concert op 1 januari 2004 kunt u uw jas of mantel afgeven bij de bewaakte (gratis) garderobe bij de ingang van het stadhuis.

Koffie en thee

In de pauze van het concert is er voor iedereen (gratis) koffie of thee. In uw programmaboekje staat aangegeven waar u de koffie kunt verkrijgen.

Parkeergelegenheid

Bezoekers van nieuwjaarsreceptie en/of het concert kunnen donderdag 1 januari gratis parkeren in parkeergarage Thiemsbrug. Deze garage is voor deze gelegenheid open van 18.00 tot 01.00 uur op vrijdag 2 januari 2004.

Internetpanel Hengelo gestart!

Op 3 december jl. is de eerste peiling van het Internetpanel Hengelo gestart. Willekeurig zijn 2500 inwoners van 18 tot en met 79 jaar uitgenodigd om aan het internetpanel deel te nemen. Hebt u een uitnodigingsbrief ontvangen dan kunt u nog tot en met zondag 14 december 2003 de vragenlijst invullen. Onderwerpen die tijdens de eerste peiling aan de orde komen zijn de gemeentelijke dienstverlening, burgerparticipatie en het imago van Hengelo. Voor het actuele onderwerp wordt er deze maand een aantal vragen gesteld over de Netwerkstad Twente.

Hebt u geen uitnodigingsbrief ontvangen, maar wilt u wel graag aan het internetpanel deelnemen? Kijk dan op internetpagina van de gemeente www.hengelo.nl.

Voorlopige koopzondagen 2004

De Commissie Commerciële Voorzieningen heeft haar advies aan het College van B en W inzake koopzondagen 2004 besproken. De volgende koopzondagen worden voorgesteld:

Centrum:


* 14 maart Voorjaar Modespektakel

* 27 juni Straattheater

* 12 september Najaar Modespektakel

* 28 november Sinterklaas

* 12 december Kerstmis

* 19 december Kerstmis

Het voorlopige voorstel voor de overige wijken is:


* 12 april (2e Paasdag) Branche activiteit autodealers
* 18 april Koopcentrum Esrein

* 20 mei (Hemelvaartdag)

* 31 mei (2e Pinksterdag)

* 29 augustus Centrum Hengelose Es

* 26 september Branche activiteit autodealers

Bekeken wordt nog of 31 mei (2e pinksterdag) kan worden gewisseld met 19 december, omdat er aan het eind van het jaar geen koopzondagen beschikbaar zijn voor de overige wijken. Per zondag is aangegeven voor welke (branche)evenementen de zondag is aangevraagd. Ook de overige winkels in het betreffende gebied kunnen dan geopend zijn.

Reactie

Graag ontvangen wij uw reactie op dit voorstel. Na het inventariseren van de reacties zal een voorstel naar het College van B en W gaan en worden de koopzondagen definitief vastgesteld. Reacties op dit voorstel kunt u tot en met 10 januari 2004 schriftelijk indienen bij de afdeling Economische Zaken, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Lambertuskermis in Hengelo

De Lambertuskermis wordt volgend jaar gehouden van woensdag 15 september tot en met zondag 19 september 2004. Het is nog niet bekend of er op zondag 19 september 2004 een koopzondag wordt gehouden.

Openbare verpachting

Maandag 12 januari 2004 om 17.00 uur wordt in kamer 210 in het stadhuis van Hengelo de openbare verpachting gehouden van de inschrijvingen voor de verpachting van standplaatsen op de Lambertuskermis.

De kermis wordt gehouden op de volgende straten en pleinen:
* Marktplein en aangrenzende Brinkstraat en Brinkplein
* Brinkstraat geen marktterrein

* Burgemeester Jansenplein, Burgemeester Jansenstraat, Enschedesestraat

* Telgen, Molenstraat, Nieuwstraat en Stationsplein

Inschrijving

U kunt zich inschrijven op formulieren uitgegeven door de gemeente Hengelo, modelinschrijfformulieren van de BOVAK of NKB. Op het inschrijfformulier dient u de maten van de inrichtingen alsmede de maten van de kassa's, luifels en dergelijke duidelijk aan te geven. Bij het inschrijfformulier moet een recente foto/tekening van de attractie worden meegestuurd. Let op: Bij inschrijving voor een Lucky Crane in de Nieuwstraat moet rekening worden gehouden met een maximale kapmaat van 5,50 meter breed.

Op aanvraag worden u inschrijvingsformulier(en), een exemplaar van de Kermisverhuurvoorwaarden 2004 en een locatietekening gratis toegezonden. U kunt deze formulieren aanvragen bij de sector Wijkbeheer, Postbus 18, 7550 AA in Hengelo, telefoon: 074 -2459459. Let op: het gemeentehuis is in de week tussen kerst en oud en nieuw beperkt geopend. De inschrijfformulieren dienen uiterlijk maandag 12 januari 2004 voor 17.00 uur ingeleverd te zijn. Dit betekent dat de formulieren voor dit tijdstip in de daarvoor bestemde bus gedeponeerd moeten zijn.

Promotie

Door de gemeente wordt uitvoerig reclame gemaakt. Naast het plaatsen van reclameborden langs de wegen, reclame op een stadsbus, persberichten en dergelijke zorgt de gemeente voor een financiële en personele ondersteuning bij de overige promotieactiviteiten. Boven de inschrijfsom wordt 3% in rekening gebracht voor publiciteitscampagne.

Ritprijzen

Tot 19.00 uur is de maximale ritprijs voor kinderzaken vastgesteld op ( 0,80 en voor de overige vermaakzaken (1,50. Na 19.00 uur geldt een maximale ritprijs voor kinderzaken van (1,00 en voor de overige vermaakzaken (2,00.

Betaling

Betaling moet geschieden in twee termijnen, te weten 25% binnen dertig dagen na dat het bericht van de gunning is verzonden. Het resterende bedrag moet binnen dertig dagen voor aanvang van de kermis door de gemeente zijn ontvangen.

Reeds gegund

Super Mouse, Kickdown, Spookhuis, Big Apple, Mega Slide, Adventure Ride, Emmerspel, Ballenfontein, Superstar, High Energy, Booster, Rollo, oliebollen, snacks, paling, nougat en suikerwerken.

Wijzigingen bus- en treinvervoer per 14 december

Treindienst Zutphen - Hengelo - Oldenzaal

Vanaf 14 december 2003 vinden er enkele veranderingen plaats in het openbaar vervoer in de regio Twente. Op die datum (ingang van de nieuwe trein- en busdienstregelingen in Nederland) zal niet de NS meer de regionale treindienst Zutphen-Hengelo-Oldenzaal exploiteren maar Syntus. Dit is het resultaat van een Europese aanbesteding die Regio Twente samen met provincie Gelderland en Overijssel heeft uitgevoerd. Syntus zal deze treindienst gaan verzorgen met nieuw treinmaterieel, zoals dit bedrijf dat ook al enige jaren in de Achterhoek doet.

Meer treinen tussen Hengelo en Zutphen

De trein blijft elk half uur rijden tussen Oldenzaal en Hengelo, terwijl de dienstregeling wordt uitgebreid op het traject Zutphen-Hengelo. Van maandag tot en met zaterdag rijdt de trein tussen 7.00 - 19.00 uur een halfuursfrequentie op het gehele traject tussen Oldenzaal en Zutphen. Dit betekent dat inwoners van Hengelo een betere treinverbinding krijgen met Zutphen (en met een goede overstap verder richting Arnhem).

Syntus zal in de regio Twente ook het aangrenzende busvervoer van en naar de gemeenten Hof van Twente, Rijssen/Holten en Wierden verzorgen. Inwoners van deze gemeenten krijgen nagenoeg overal een betere busverbinding. In de trein op het traject Zutphen-Hengelo-Oldenzaal is naast het gebruikelijke NS-kaartassortiment ook de strippenkaart en het busabonnement geldig. Zo kan er bijvoorbeeld ook tussen treinstation Hengelo Oost en Hengelo Centraal met de strippenkaart gereisd worden.

Ontwikkelingen in het openbaar vervoer in Twente

De landelijke budgetten voor de financiering van het openbaar staan al enige jaren onder druk. Ook de Regio Twente, als verantwoordelijke overheid voor het openbaar vervoer in Twente, krijgt elk jaar minder geld voor de exploitatie van het OV. Er moeten in Twente dan ook keuzes worden gemaakt voor de effectieve inzet van de beschikbare financiële middelen voor het openbaar vervoer. Eén van de mogelijkheden is om buslijnen die parallel rijden aan regionale treindiensten op te heffen, mits er goede alternatieven zijn om de betrokken reizigers te vervoeren. In Hengelo betreft dit de lijnen 60 en 91.

Opheffing lijn 60 tussen Hengelo en Oldenzaal

Lijn 60 tussen Hengelo en Oldenzaal is een buslijn die parallel aan een regionale treindienst rijdt en waar goede alternatieven voor zijn. Met ingang van 14 december a.s. wordt lijn 60 tussen Hengelo en Oldenzaal opgeheven en zal Connexxion een stadsbuslijn gaan exploiteren die rijdt vanaf Oldenzaal treinstation naar de Thij (v.v.). Deze buslijn 65 biedt op het station Oldenzaal treinstation een goede overstap op de trein van en naar Hengelo.

Opheffing lijn 91 tussen Hengelo en Goor

De huidige buslijn 91 tussen Hengelo en Goor rijdt parallel aan de regionale treindienst en wordt daarom opgeheven. De frequentie van de treindienst tussen Hengelo en Zutphen wordt verhoogd. Reizigers richting Goor en verder kunnen van Hengelo CS met een buskaartje op de trein van Syntus reizen naar Goor en daar op de gereedstaande bus verder reizen naar Markelo en Holten of andere bestemmingen.

Vervanging lijn 90 door lijn 99 tussen Holten en Hengelo

De huidige buslijn 90 (die alleen tijdens de schoolperiodes rijdt) komt te vervallen. Daarvoor komt in de plaats een nieuwe scholierenlijn 99 van Syntus die tussen Holten, Markelo, Goor en Hengelo vrijwel dezelfde route rijdt als lijn 90. In Hengelo gaat Syntus rechtstreeks naar een aantal scholengemeenschappen, waaronder het Edith Stein College, rijden.

Routewijziging lijn 12 in De Grundel

Buslijn 12 van Connexxion gaat weer via de Woltersweg in plaats van via de Enschedesestraat rijden. Hiermee worden vertragingen voor de bus op de route Boekweitweg - Enschedesestraat die afgelopen jaar veelvuldig zijn opgetreden voorkomen. Wanneer na reconstructie van het kruispunt Enschedesestraat - Kuipersdijk/Boekweitweg de doorstroming weer goed is kan lijn 12 weer via de Enschedesestraat rijden.

Consumentenorganisaties

De wijzigingen voor de dienstregeling van Syntus en Connexxion zijn voorgelegd aan het ROCOV Twente. In het ROCOV, dat een formele adviserende rol heeft op grond van de Wet personenvervoer 2000, zijn o.m. ROVER, de ouderenbonden (Sentrum) en gehandicaptenorganisaties( Arcon) vertegenwoordigd. Het ROCOV heeft haar advies afgegeven en ingestemd met de gewijzigde dienstregeling per 14 december 2003.

Meer informatie

Voor uitgebreidere informatie zie de dienstregelingen van Syntus en Connexxion of:

* Syntus: www.syntus.nl, Klantenservice: 0314-350111;
* Connexxion: www.connexxion.nl, Klantenservice: 0900-2666399; algemene 9292 OV Reisinformatie: 0900 9292 ( 0,50 per minuut).

Hengelo's Inbraak Preventie Project in Berflo Es

Begin van dit jaar is het vervolg van het Hengelo's Inbraak Preventie Project van start gegaan. Het Hengelo's Inbraak Preventie Project is een initiatief van de gemeente Hengelo in samenwerking met de politie en het SWB Midden-Twente. Wijk na wijk worden informatiebrieven verspreid onder de bewoners van Hengelo. Momenteel loopt het project in de Berflo Es. Een deel van de wijk heeft eerder dit jaar al informatie ontvangen. De laatste groep bewoners van de Berflo Es ontvangt begin december een informatiebrief, waarin staat vermeld hoe kosteloos een preventieadvies aangevraagd kan worden.

Gratis preventieadvies

De gemeente biedt de bewoners de gelegenheid om kosteloos een preventieadvies te krijgen volgens de eisen van het certificaat Veilige Woning van het Politiekeurmerk Veilig wonen. Indien de bewoners volledig uitvoering geven aan het advies komen zij in aanmerking voor het certificaat Veilige woning. Met dat certificaat kan bij de meeste verzekeringsmaatschappijen een flinke premiekorting op de inboedelverzekering worden verkregen.

Meer informatie kunt u krijgen bij het Hengelo's Inbraak Preventie Team, telefoon 265 36 38.

Bestemmingsplannen

Ontwerp-partiële herziening 2003 Streekplan, Waterhuishoudingsplan en Milieubeleidsplan Overijssel 2000+

Gedeputeerde Staten van Overijssel maken bekend dat zij een ontwerp tot partiële herziening van de plannen voor de leefomgeving (Ontwerp-partiële herziening 2003 van het Streekplan, Waterhuishoudingsplan en Milieubeleidsplan Overijssel 2000+) hebben vastgesteld. Het ontwerp heeft betrekking op de volgende onderwerpen:
* Schrappen van de reservering waterwinlocatie Leeuwterveld
* Opheffen van de grondwaterbeschermingsgebieden Enschede-centrum, Denekamp en Hengelo

* Verleggen van de rode belemmeringenlijn ten noorden van Hengelo (mogelijk maken van extra woningbouw)

* Aanpassing van de contour van Bentelo (uitbreiding bedrijventerrein aan oostzijde)

* Aanpassing tekst paragraaf 4.2.3.4. Bos en (cultuur)landschap (ten behoeve van eventueel toestaan van uitbreiding van bestaande niet-agrarische bedrijven in het buitengebied)
* Aanpassing paragraaf 5.5. streekplan in verband met dualisering provinciaal bestuur

* Aanpassing belemmeringenkaart en toelichting daarbij op enkele onderdelen.

Verder ligt ter inzage een ontwerpwijziging van de Provinciale Milieuverordening Overijssel 1998 (PMV). Hierin zijn wijzigingen opgenomen in verband met de opheffing van drie
grondwaterbeschermingsgebieden, wijziging van begrenzing van tien waterwingebieden en technische aanpassingen van regelgeving. Aanpassing van regelgeving op basis van nieuw beleid is niet aan de orde.

Ter inzage

De ontwerpherziening van de plannen en de ontwerpwijziging van de PMV liggen ingevolge de Wet op de Ruimtelijke Ordening, Wet op de waterhuishouding, Wet milieubeheer, de Verordening waterhuishouding Overijssel 2002, PMV en de Inspraakverordening Overijssel van 25 november 2003 tot en met 19 januari 2004 ter inzage in de openbare bibliotheek en in de Gemeentewinkel van het stadhuis.

De wettelijk voorgeschreven termijn van 4 weken voor de terinzagelegging van het ontwerp-streekplan valt samen met de laatste vier weken van deze periode, en loopt derhalve van 23 december 2003 tot en met 19 januari 2004.

Voor een langere termijn van terinzagelegging is gekozen om iedereen beter in staat te stellen kennis van de ontwerpherziening van de plannen en van de ontwerpwijziging van de PMV te nemen; de termijn van 8 weken is bovendien voorgeschreven in de Verordening waterhuishouding Overijssel 2002 voor het Waterhuishoudingsplan.

Gedurende de gehele termijn van de terinzagelegging kunt u eventuele bedenkingen (tegen de ontwerpherziening van het Streekplan) of zienswijzen (tegen de ontwerpherziening van het Waterhuishoudingsplan en Milieubeleidsplan en de ontwerpwijziging van de Provinciale Milieuverordening) indienen bij Provinciale Staten van Overijssel, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle.

De tervisielegging vindt plaats tijdens kantooruren. Ook is het mogelijk op verzoek buiten de kantooruren de ontwerpen in te zien en eveneens kan op verzoek een mondelinge toelichting verstrekt worden. U kunt hiervoor contact opnemen met het team Ontwikkeling van de Eenheid Ruimte, Wonen en Bereikbaarheid, telefoonnummer 038 - 425 1639 of 038
- 425 1664 (inzake het Streekplan), de eenheid Water en Bodem, telefoonnummer 038-4251494 (inzake het Waterhuishoudingsplan), en voor de wijziging van de PMV en het Milieubeleidsplan met de eenheid Economie, Milieu en Toerisme, tel. nr. 038 - 425 1472, of met de eenheid Water en Bodem, tel.nr. 038 - 425 1494. De ontwerpen zijn ook in te zien via internet: www.prv-overijssel.nl/documenten.

Bouwplannen

Lichte bouwaanvragen

Lichte bouwaanvragen zijn ingediend voor:

* Beethovenlaan 1, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker
* Dennenbosweg 107, veranderen en vergroten woonhuis (wijziging vergunning 2002/0255)

* Hazelaarweg 41, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker
* Vikkerhoekweg 27, plaatsen schutting met poort

Reguliere bouwaanvragen

Reguliere bouwaanvragen zijn ingediend voor:

* Berlijnstraat 18, oprichten woonhuis met bedrijfshal
* Brink 125, vernieuwen winkelpui en plaatsen neonlichtreclame
* De Voskamp 15, veranderen en vergroten woonhuis en bijbehorende bijgebouwen

* Dennenbosweg 149, oprichten 6 appartementen
* Het Plein 60 - 200, oprichten 3 retailparkgebouwen
* Lage Weide 2, veranderen gevel

Ter inzage

Nadat het College van B en W over deze bouwaanvragen een besluit heeft genomen, worden deze gepubliceerd. Daarna kunt u desgewenst bezwaar indienen.

Planbehandeling en welstandcommissie openbaar

U kunt bij de planbehandeling en welstandcommissie vergaderingen aanwezig zijn. De planbehandeling door welstand voor de bouwaanvragen vindt wekelijks plaats op dinsdagmiddag. De welstandcommissie voor de bouwaanvragen vergadert wekelijks op donderdagmiddag.

Voor plaats en tijdstip en het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwen, telefoon 245 96 52.

Bouwvergunningen

In de week van 24 tot en met 28 november 2003 is vergunning verleend voor:

* Breemarsweg 192, veranderen en vergroten woonhuis
* Bronforelstraat 83, veranderen en vergroten woonhuis
* Industriestraat 29, plaatsen neonlichtreclame
* Libellestraat 65, veranderen en vergroten woonhuis
* Lijsterweg 60, veranderen en vergroten woonhuis
* Palingstraat 9, veranderen en vergroten woonhuis
* Spieringstraat 15, veranderen en vergroten woonhuis
* Spieringstraat 25, veranderen en vergroten woonhuis
* Spieringstraat 5, veranderen en vergroten woonhuis
* Welbergweg 30, veranderen en vergroten kantoorgebouw
* Zaagstraat 15, veranderen en vergroten bedrijfshal

Sloopvergunning

In de week van 24 tot en met 28 november 2003 is vergunning verleend voor:

* Lansinkesweg 26, slopen 2 bergingen + achtergevel en dak woning

Reclamevergunning

In de week van 24 tot en met 28 november 2003 is vergunning verleend voor:

* Hasselerbaan 100, plaatsen lichtbak en 5 uithangborden (tijdelijk)

Ter inzage en bezwaar

De verleende bouw-, sloop- en reclamevergunningen en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bouwen. Tot en met 10 december is de afdeling Bouwen gesloten i.v.m. de verhuizing. Vanaf 11 december is de afdeling Bouwen gevestigd in het nieuwe Stadskantoor, Hazenweg 121.

Iedere belanghebbende, die door een van deze verleende vergunningen rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan binnen een termijn van zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Informatie

De besluiten zijn genomen in de week van 24 tot en met 28 november 2003. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen, telefoon 2459 647.

Inspraak artikel 6a Wet Ruimtelijke Ordening

Het gemeentebestuur betrekt inwoners van de gemeente en de in de gemeente belanghebbende natuurlijke en rechtspersonen bij de voorbereiding van gemeentelijke ruimtelijke plannen of herziening daarvan. Op grond van artikel 150 van de Gemeentewet kunnen gedurende vier weken inspraakreacties bij het College van B en W worden ingediend voor het volgende plan:

* Dalmedenweg 9, oprichten van woning met garage

Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan, maar stemt overeen met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan. Vooruitlopend op het van kracht worden van het nieuwe bestemmingsplan kan medewerking worden verleend aan deze bouwplannen met toepassing van het bepaalde in artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Ter inzage en inspraak

Het bouwplan ligt van 10 december 2003 tot 7 januari 2004 voor een ieder ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor Hengelo, Hazenweg 121, begane grond. Eventuele inspraakreacties met betrekking tot het voornemen de procedure voor te bereiden, kunnen in de periode van 10 december 2003 tot 7 januari 2004 worden ingediend bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Artikel 19 lid 3 WRO

Verzoeken om vrijstelling van de geldende bestemmingsplanbepalingen zijn ingediend voor:

* Dennenbosweg 107, veranderen en vergroten woonhuis
* Vikkerhoekweg 27, plaatsen van een schutting
* Hazenweg 121, plaatsen van 2 reclamezuilen

De bouwplannen zijn in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd om voor bouwwerken als bedoeld in artikel 20 van het Besluit op de ruimtelijke ordening, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan. Zij zijn in principe bereid de procedure te starten die ertoe kan leiden dat de vrijstellingen worden verleend, omdat de bouwplannen passen binnen het daarvoor gehanteerde beleid.

Ter inzage en zienswijzen

Het voornemen om vrijstelling te verlenen ligt voor een ieder van 10 december 2003 tot 14 januari 2004 ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor Hengelo, Hazenweg 121. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u tot 14 januari 2004 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Ontheffing Leefmilieuverordening Binnenstad (LMV)

De volgende aanvragen om bouwvergunning zijn ingediend, met het verzoek om ontheffing te verlenen van de bepalingen uit de LMV, na verlening van vrijstelling van de bepalingen uit de Bouwverordening:
* Nieuwstraat 27, plaatsen van 2 lichtbakken
* Nieuwstraat 6, veranderen en vergroten winkelpand
* Smutsstraat 41, plaatsen van gevelbelettering

Volgens de LMV is het verboden zonder ontheffing van burgemeester en wethouders te bouwen. Zij zijn op grond van de bepalingen uit de LMV bevoegd hiervoor ontheffing te verlenen en zijn in principe bereid aan deze verzoeken mee te werken.

Ter inzage en zienswijzen

Het voornemen ontheffing te verlenen ligt van 10 december 2003 tot 7 januari 2004 voor belanghebbenden ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor Hengelo, Hazenweg 121.Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het verlenen van ontheffing kunt u tot 7 januari 2004 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Wet milieubeheer

Meldingen ex. artikel 8.41

Bij de afdeling Milieu liggen ter inzage de meldingen als bedoeld in de hieronder vermelde, op artikel 8.41 Wet milieubeheer gebaseerde uitvoeringsbesluiten, die ontvangen zijn van:

* Buurt- en Speeltuinvereniging Twekkelerwegkwartier, Heraklesstraat 2, in verband met het oprichten van een speeltuingebouw (Besluit horeca-, sport- en recreatieinrichtingen milieubeheer)
* Aannemersbedrijf Munster B.V., Topaasstraat 30, in verband met het oprichten van een opslag- en houtbewerkingsbedrijf (Besluit bouw en houtbedrijven milieubeheer)

* C.H.M. De Wit, Haeckstraat Jules 2A, in verband met het veranderen van een inrichting voor de inkoop, reparatie, verkoop van tweedehands huishoudelijke artikelen (Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer)

* Vitens, Parallelweg SS bij huisnummer 103, in verband met het oprichten van een grondwateronttrekkingsput (Besluit voorzieningen en installaties milieubeheer)

* H. Snuverink, Morshoekweg 31, in verband met het oprichten van een mestbassin (Besluit mestbassins milieubeheer)
* Howden Cooling Fans, Toermalijnstraat 45, in verband met het veranderen van een bedrijf voor het lossen, assembleren en verpakken van halffabrikaten tot gereed maken van producten (Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer)
* Romi Fruit B.V., Toermalijnstraat 35, in verband met het oprichten van een groothandel in aardappelen, groenten en fruit (Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer)

De inrichtingen dienen te voldoen aan de voorschriften opgenomen in de bijlage bij de daarbij genoemde besluiten.

Ter inzage

Tegen bovenstaande meldingen op grond van de Wet milieubeheer staat geen bezwaar en/of beroep open. De meldingen met bijbehorende stukken zijn openbaar en kunt u inzien bij de afdeling Milieu, Stadskantoor, Hazenweg 121, telefoon 2459655. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur en buiten openingstijden na telefonische afspraak.

Meldingen op grond van artikel 8.19, lid 2

Meldingen zijn ontvangen van:

* Ten Tije Groep B.V. (een bouwbedrijf), Haaksbergerstraat 35-39, m.b.t. het herinrichten van de timmerwerkplaats en het in gebruik nemen van een voormalig woonhuis als kantoorruimte in de inrichting

* de Kinderboerderij/CNME, Van Alphenstraat 27, m.b.t. plaatsen van een vloeistofdichte mestopslag in de kinderboerderij
* Hemabo B.V. (een bedrijf voor het be- en verwerken van kunststoffen), Aquamarijnstraat 75, m.b.t. het veranderen van de logistiek en het verplaatsen en bijplaatsen van machines in de inrichting

Burgemeester en wethouders hebben in bovengenoemde gevallen een verklaring afgegeven dat de gemelde veranderingen niet leiden tot andere of grotere nadelige milieugevolgen dan die de inrichting volgens de geldende vergunning veroorzaken en dat de melding geen aanleiding geeft tot het aanpassen van deze vergunning. De bestaande vergunningen gelden daarmee ook voor de gemelde veranderingen.

Ter inzage, bezwaar en voorlopige voorziening

De meldingen, de verklaringen en andere stukken liggen van 10 december 2003 tot en met 21 januari 2004 voor een ieder ter inzage bij de afdeling Milieu, Stadskantoor, Hazenweg 121 op werkdagen van 8.30 tot 13.00 uur en buiten deze uren iedere maandag na telefonische afspraak, 2459655.

Als uw belang rechtstreeks bij een van deze verklaringen is betrokken, dan kunt u gedurende de inzageperiode schriftelijk bezwaar maken. Het bezwaarschrift richt u aan burgemeester en wethouders van Hengelo, Postbus 18, 7550 AA Hengelo, en bevat tenminste: naam en adres, dagtekening en ondertekening, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en de gronden van het bezwaar.

Gelijktijdig met of direct na indiening van het bezwaarschrift kunt u in geval van een spoedeisend belang een verzoek doen om het treffen van een voorlopige voorziening. Een dergelijk verzoek richt u aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE in Den Haag. Het verzoek moet dezelfde gegevens bevatten als genoemd bij het bezwaarschrift en bovendien moet een afschrift van het bezwaarschrift worden meegezonden. Voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffiegeld geheven: ( 116,- voor een natuurlijk persoon en ( 232,- voor een rechtspersoon. Voor nadere informatie kunt u zich richten tot de afdeling Milieu.

Beschikkingen

Burgemeester en wethouders hebben verleend:

* een revisievergunning (artikel 8.4 lid 1 Wet milieubeheer) aan G.W. Klumpert B.V., Kanaalstraat 15 voor een metaalbedrijf. Naar aanleiding van de ingebrachte bedenkingen is de vergunde geluidsruimte in de avond en nacht beperkt. Dit benadeelt het bedrijf niet omdat voor de avond en nacht geen activiteiten zijn aangevraagd.

* een revisievergunning (artikel 8.4 Wet milieubeheer) aan Norma B.V., Granaatstraat 21, 54, 58, 60 en 62 voor een bedrijf voor het produceren van fijnmechanische onderdelen en gereedschappen. Tegen het ontwerp van de vergunning zijn geen bedenkingen ingebracht; de vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp.

De vergunningen bevatten voorschriften, die ten doel hebben nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen dan wel zoveel mogelijk te beperken.

Ter inzage, beroep en voorlopige voorziening

De beschikkingen en andere ter zake zijnde stukken liggen van 10 december 2003 tot en met 21 januari 2004 ter inzage bij de afdeling Milieu, Stadkantoor, Hazenweg 121, op werkdagen van 8.30 tot 13.00 uur en ook buiten deze tijden iedere maandag na telefonische afspraak, 2459655.

Beroep tegen deze beschikkingen kan worden ingesteld door degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit, degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Een beroepschrift dient voor 21 januari 2004 te zijn verzonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te 's-Gravenhage. In het geval van spoedeisend belang kan tegelijk met of direct na het beroepschrift bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek worden gedaan om het treffen van een voorlopige voorziening. Het griffierecht voor het in behandeling nemen van een beroepschrift bedraagt ( 116,- en eenzelfde bedrag voor een verzoek om een voorlopige voorziening (voor rechtspersonen geldt voor beide gevallen een bedrag van ( 232,-). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Milieu.

Een beschikking wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij tijdig een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. De beschikking wordt dan niet van kracht voordat op dit verzoek is beslist.

Stellen van nadere geluidseisen

Burgemeester en wethouders hebben besloten om nadere geluidseisen te stellen aan:

* Horecavleesgroothandel M.K. B.V., Boekeloseweg 96-98, op grond van het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer. De nadere eisen moeten bewerkstelligen dat de geluidsnormen niet worden overschreden. De nadere eisen houden onder meer in dat per dag niet meer dan 2 vrachtwagens en 6 transportbussen het bedrijf mogen aandoen, dat de motoren van de vrachtwagens tijdens het laden lossen zijn uitgeschakeld en dat tijdens werkzaamheden de deuren en ramen gesloten moeten zijn.

* Jens 'Dart En Biljart', Schumannstraat 10, op grond van het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer. De nadere eis houdt in dat ter voorkoming van overschrijding van de geluidsnormen een geluidsbegrenzer moet worden geplaatst.
* Cafe De Appel, Nieuwstraat 1, op grond van het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer. De nadere eis houdt in dat ter voorkoming van overschrijding van de geluidsnormen een geluidsbegrenzer moet worden geplaatst.

* Zotte Lotte, Pastoriestraat 31, op grond van het Besluit horeca-, sport- en recreatieinrichtingen milieubeheer. De nadere eis houdt in dat ter voorkoming van overschrijding van de geluidsnormen een geluidsbegrenzer moet worden geplaatst.

Ter inzage, bezwaar en voorlopige voorziening

Genoemde besluiten en bijbehorende stukken zijn openbaar en kunt u inzien bij de afdeling Milieu, Stadskantoor, Hazenweg 121, telefoon 2459655. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur en buiten openingstijden na telefonische afspraak.

Als uw belang rechtstreeks bij een van deze besluiten is betrokken, kunt u binnen zes weken schriftelijk bezwaar maken. Het bezwaarschrift richt u aan burgemeester en wethouders, Postbus 18, 7550 AA te Hengelo en moet tenminste bevatten: naam en adres, dagtekening en ondertekening, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en de gronden van het bezwaar.

Gelijktijdig met of direct na indiening van het bezwaarschrift kunt u in geval van een spoedeisend belang een verzoek doen om het treffen van een voorlopige voorziening. Een dergelijk verzoek richt u aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE in Den Haag. Het verzoek moet dezelfde gegevens bevatten als genoemd bij het bezwaarschrift en bovendien moet een afschrift van het bezwaarschrift worden meegezonden. Voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffiegeld geheven: ( 116,- voor een natuurlijk persoon en ( 232,- voor een rechtspersoon.

Kapvergunningen

In de week van 26 november 2003 tot en met 28 november 2003 zijn kapvergunningen verleend voor:

* 1 kastanje in de Goudenregenstraat, ter hoogte van huisnummer 43. Herplant: 1 kastanje in de maat 12/14 in het jaar na de kap van de boom.

* 1 gewone berk is door noodkap gekapt in de Rossinistraat, ter hoogte van huisnummer 10. Herplant: 1 gewone berk in de maat 16/18 in het plantseizoen 2004-2005.

* 2 esdoorns (Acerplatanoides "Cleveland") in de Vleermuisstraat, ter hoogte van huisnummer 28. Herplant: 1 wintereik in de maat 16/18 in het plantseizoen 2005.

* 1 fijnspar in de Cees Laseurstraat naast huisnummer 11. Herplant: geen.

* 1 sierpeer in de Stockholmstraat naast huisnummer 115. Herplant: 1 sierpeer in de maat 16/18 in het plantseizoen 2003-2004.
* 1 schijnbeuk in de Theodora Versteeghstraat, ter hoogte van huisnummer 23. Herplant: 1 zuiles in de maat 16/18 in het plantseizoen 2004-2005.

* 1 sierappel in de Albert van Dalsumstraat achter huisnummer 29. Herplant: 1 witte paardekastanje in de maat 16/18 in het plantseizoen 2004-2005.

* 6 sierappels in de Otto Klempererstraat, ter hoogte van de huisnummers 42 tot en met 52 en nabij huisnummer 61. Herplant: 1 zilveresdoorns op het grasveld achter de woning Otto Klempererstraat 40, in de maat 16/18. De boom wordt in het plantseizoen 2004-2005 geplant.

Verplantvergunning


* 1 eik in de Krabbenbosweg, voor huisnummer 120. De verplantvergunning wordt verleend omdat de boom in de weg staat voor de aanleg van een uitweg.

Ter inzage en bezwaar

De besluiten liggen gedurende 6 weken ter inzage bij de balie van de sector Wijkbeheer, stadskantoor kamer 407. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende binnen een termijn van 6 weken na de verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Informatie

De besluiten zijn genomen in de week van 26 november 2003 tot en met 28 november 2003. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de sector Wijkbeheer, telefoon 245 9459.

Verkeersbesluiten

Fysieke afsluiting binnenstad ter hoogte van Burg. Jansen Plein

De binnenstad heeft een verblijfskarakter en is zeer beperkt toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Dit is door bebording aangegeven. Het komt echter regelmatig voor dat voertuigen in de binnenstad rijden die daar niet horen te zijn. Om de doorkruisbaarheid van de binnenstad minder makkelijk te maken en de verkeersdruk te verlagen wordt de binnenstad ter hoogte van de speelgoedzaak aan het Burgemeester Jansen Plein fysiek afgesloten.

Afsluiten tijdelijke verbindingsweg tussen Parijsstraat en Kopenhagenstraat

De tijdelijke verbindingsweg, aangelegd ten behoeve van de inmiddels afgebroken noodwinkel, wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De weg wordt afgesloten aan de zijde van de Parijsstraat.

Tegengaan sluipverkeer op ventweg langs Oldenzaalsestraat tussen Kwartelstraat en Josef Haydnlaan

Deze verkeersmaatregel maakt deel uit van de reconstructie van de Oldenzaalsestraat. Na de reconstructie mag het gemotoriseerde verkeer op de ventweg tussen Kwartelstraat en Josef Haydnlaan alleen rechts af de Josef Haydnlaan in rijden. Deze maatregel moet het sluipverkeer op de ventweg tegengaan en de doorstroming van het verkeer op de Oldenzaalsestraat verbeteren.

Ter inzage en bezwaar

De besluiten liggen van 10 december 2003 tot 21 januari 2004 ter inzage in de Gemeentewinkel in het stadhuis. Tegen de besluiten kunnen belanghebbenden binnen de bovengenoemde termijn van zes weken bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Een bezwaarschrift dient te worden ondertekend, bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, een dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.

Werk aan de weg

Opaalstraat-Toermalijnstraat-Robijnstraat

In verband met rioleringswerkzaamheden is met ingang van heden het kruispunt Opaalstraat-Toermalijnstraat-Robijnstraat voor een periode van ongeveer 4 weken afgesloten voor het verkeer.

Geen gerelateerde pagina's